Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel - Macron με φόντο τη νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας: Να ενισχυθούν οι κυρώσεις της ΕΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία Merkel - Macron με φόντο τη νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας: Να ενισχυθούν οι  κυρώσεις της ΕΕ
Η νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας της καγκελάριου A. Merkel με τον γάλλο πρόεδρο, Ε. Macron
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος, A. Merkel με τον γάλλο πρόεδρο, Ε. Macron,  με αφορμή τη νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας, την οποία και καταδίκασαν.
Μάλιστα, οι δυο πλευρές, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, από κοινού καταδίκασαν τη δοκιμή βόμβας υδρογόνου που πραγματοποίησε η Β. Κορέα, ζητώντας την ενίσχυση των κυρώσεων από την ΕΕ σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ.
«Αυτή η πιο πρόσφατη πρόκληση του ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ έχει φθάσει σε ένα νέο μέγεθος», σημειώνεται στην ανακοίνωση, στην οποία και υπογραμμίζεται ότι η Merkel και ο Macron συμφώνησαν ότι  η Βόρεια Κορέα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και η διεθνής κοινότητα πρέπει να αντιδράσει αποφασιστικά σε αυτή τη νέα κλιμάκωση.
«Επιπρόσθετα από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επίσης να δράσει τώρα.
Η Καγκελάριος και ο Πρόεδρος εξέφρασαν την υποστήριξή τους σε μια ενίσχυση των κυρώσεων της ΕΕ σε βάρος της Βόρειας Κορέας», τονίζεται στην ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης