Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πιτσιόρλας: Εντυπωσιακή αυξητική τάση των άμεσων ξένων επενδύσεων - Το 2017 θα αποδειχθεί έτος - τομή

Πιτσιόρλας: Εντυπωσιακή αυξητική τάση των άμεσων ξένων επενδύσεων - Το 2017 θα αποδειχθεί έτος - τομή
«Tο 2017 θα αποδειχθεί έτος - τομή για τις επενδύσεις», αναφέρει τονίζει ο υφυπουργός Οικονομίας, Στ. Πιτσιόρλας
«Tο 2017 θα αποδειχθεί έτος - τομή για τις επενδύσεις»,τονίζει ο υφυπουργός Οικονομίας, Στέργιος Πιτσιόρλας, σε συνέντευξή του στην Realnews, προσθέτοντας ότι «οι άμεσες ξένες επενδύσεις παρουσιάζουν μια εντυπωσιακή αυξητική τάση».
Όπως αναφέρει ο υπουργός, τα στοιχεία απαντούν με αποστομωτικό τρόπο στις θεωρίες ότι η σημερινή κυβέρνηση είναι ακατάλληλη και δεν μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις.
Μεταξύ άλλων, σημειώνει πως  «η συνεργασία μας με την Κίνα οικοδομείται βήμα-βήμα με πολύ θετικά αποτελέσματα» και  «η ΔΕΘ θα αποτελέσει ένα σημαντικό σταθμό με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού κινεζικών εταιρειών».
Για την τρίτη αξιολόγηση υπογραμμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει τη βούληση και όλα τα επιχειρήματα να επιδιώξει τη γρήγορη ολοκλήρωσή της, όμως επειδή «δεν πρέπει να αποκλείσουμε το να βρεθούμε ξανά αντιμέτωποι με πιέσεις και υπερβολικές απαιτήσεις, πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να αφαιρέσουμε έγκαιρα όλα τα πιθανά προσχήματα».
Από αυτή την άποψη, η επισήμανση του υπουργού Οικονομικών να μην παγιδευτούμε σε μάχες οπισθοφυλακών είναι ορθή».
Για την επικείμενη επίσκεψη του γάλλου προέδρου , E. Macron, στην Ελλάδα,  το χαρακτηρίζει ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς θα εκπεμφθούν πολιτικά μηνύματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον της Ευρώπης, την εμβάθυνση της ενοποίησης, την πραγματική σύγκλιση των οικονομιών και την υπεράσπιση των κοινωνικών και δημοκρατικών κατακτήσεων.
Για τη ΝΔ αναφέρει ότι «εστιάζει στην αρνητική κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς δικό της αφήγημα» και πως «όταν, λοιπόν, η πραγματικότητα ακυρώνει καθημερινά την αρνητική κριτική, αυτό που μένει είναι το κενό του αφηγήματος».
Αναφορικά με τις διεργασίες στην κεντροαριστερά, σημειώνει ότι «η ανάγκη αντιπολίτευσης εκ των πραγμάτων θα φέρει πιο κοντά τον υπό διαμόρφωση φορέα στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη» και πως «το ερώτημα είναι αν θα επιτρέψει η νέα ηγεσία να κυριαρχήσουν σκοπιμότητες της αντιπολιτευτικής τακτικής ή αν θα προτάξει την ανάγκη διαμόρφωσης στρατηγικών απαντήσεων στα μεγάλα προβλήματα της εποχής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης