Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εκτός η υποδόση των 800 εκατ από το EWG στις 4/9 – Πιθανότητα θα εκταμιευθεί στα μέσα Οκτωβρίου 2017 υπό όρους

Εκτός η υποδόση των 800 εκατ από το EWG στις 4/9 – Πιθανότητα θα εκταμιευθεί στα μέσα Οκτωβρίου 2017 υπό όρους
Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να μην έχει άγχος για τα 800 εκατ ευρώ καθώς έχει ταμείο, υπάρχει ρευστότητα στα Ταμεία, ωστόσο τα 800 εκατ έχουν σημειολογία.
Εκτός του Euro Working Group που πραγματοποιείται την Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, έχει τεθεί το ζήτημα της εκταμίευσης της υποδόσης των 800 εκατ ευρώ που αποτελεί μέρος της μεγάλης δόσης που δόθηκε ήδη στην Ελλάδα με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης.
Σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή η υποδόση των 800 εκατ δεν θα εξεταστεί στο EuroWorking Group στις 4 Σεπτεμβρίου, ούτε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2017 αλλά στο Eurogroup στις 9 Οκτωβρίου με στόχο να εκταμιευθεί έως τα μέσα Οκτωβρίου.
Η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να μην έχει άγχος για τα 800 εκατ ευρώ καθώς έχει ταμείο, υπάρχει ρευστότητα στα Ταμεία, ωστόσο τα 800 εκατ έχουν σημειολογία.
Η καθυστέρηση εκταμίευσης αποδεικνύει ότι οι δανειστές δεν είναι διατεθειμένοι να χαριστούν στην Ελλάδα και προφανώς όλα αυτά προϊδεάζουν για την 3η αξιολόγηση που η ελληνική κυβέρνηση την έχει παρουσιάσει ως περίπατο αλλά θα αποδειχθεί ότι δεν θα είναι καθόλου περίπατος.
Ενώ υπήρχε η αισιοδοξία ότι στο Eurogroup όχι 6 Νοεμβρίου αλλά 4 Δεκεμβρίου θα κλείσει η 3η αξιολόγηση πλέον όλα είναι ανοικτά.
Στο Euro Working Group δηλαδή  στην συνάντηση των αναπληρωτών των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 4 Σεπτεμβρίου στο επίκεντρο θα βρεθεί η πρόοδος στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης που η κυβέρνηση είχε δεσμευθεί να προωθήσει το καλοκαίρι αναμένεται ότι θα εξετασθεί, γνωστό EuroWorking Group (EwG), την Δευτέρα, 4 Σεπτεμβρίου.
Η Ελλάδα αναμένεται ότι θα εκπροσωπηθεί στο EWG από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη που θα παρουσιάσει τις εξελίξεις στις αποκρατικοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις κ.α.

11 Σεπτεμβρίου τεχνικά κλιμάκια – 18 Οκτωβρίου οι επίσημοι θεσμοί στην Αθήνα

Στις 11 Σεπτεμβρίου έρχονται τα τεχνικά κλιμάκια και 18 Οκτωβρίου του 2017 θα έρθουν στην Αθήνα οι επίσημοι θεσμοί και όχι 7 ή 9 Οκτωβρίου όπως αρχικώς είχε λεχθεί καθώς οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ αλλά και των θεσμών γενικότερα θα βρεθούν στο ετήσιο διεθνές συνέδριο του Ταμείου και της World Bank που διεξάγεται στις 13 με 15 Οκτωβρίου του 2017 στην Ουάσινγκτον.
Τα τεχνικά κλιμάκια θα έρθουν μετά την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2017.
Στις 29 Σεπτεμβρίου του 2017 θα επισκεφθεί την Αθήνα η C. Lagarde η επικεφαλής του ΔΝΤ.
Οι επίσημοι θεσμοί ενώ ήταν αρχικά προγραμματισμένο να έρθουν 7 ή 9 Οκτωβρίου τελικώς θα έρθουν στην Ελλάδα μετά το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η 3η αξιολόγηση δεν μπορεί να ολοκληρωθεί 6 Νοεμβρίου αλλά μετατίθεται για 4 Δεκεμβρίου και εφόσον δεν υπάρξουν εμπλοκές…λόγω ΔΝΤ.
Η ελληνική κυβέρνηση επειδή θέλει να ξαναβγεί στις αγορές θα επιδιώξει να επισπεύσει το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης.
Στόχος είναι το Eurogroup στις 4 Δεκεμβρίου του 2017 να επικυρώσει την συμφωνία της 3ης αξιολόγησης, αλλά ο στόχος  αυτός φαντάζει ακραία αισιόδοξος με βάση το κακό ελληνικό προηγούμενο της 2ης αξιολόγησης που χρειάστηκαν 14-15 μήνες για να ολοκληρωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης