Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Το 58% των Γάλλων τάσσεται κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων του Macron

tags :
Γαλλία: Το 58% των Γάλλων τάσσεται κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων του Macron
Τον στηρίζει ωστόσο η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων του
Το 58% των Γάλλων τάσσεται κατά της μεταρρύθμισης του εργατικού κώδικα που προωθεί η κυβέρνηση Macron σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Harris Interactive για τον ραδιοφωνικό σταθμό RMC και την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Atlantico το 58% των Γάλλων είναι αντίθετο στη μεταρρύθμιση των εργασιακών που περιλαμβάνεται σε διατάγματα, έναντι 42% που την υποστηρίζουν.
Οι ψηφοφόροι του Macron ωστόσο, στηρίζουν ευρέως τη μεταρρύθμιση (82% έναντι 18%).
Για το 71% των ερωτηθέντων η μεταρρύθμιση θα «μειώσει τη δύναμη των συνδικάτων στις επιχειρήσεις» ενώ το 54% υποστηρίζει ότι «θα επιδεινώσει τις συνθήκες εργασίας των μισθωτών».
Μόλις το 43% πιστεύει ότι η μεταρρύθμιση θα «βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων», το 36% εκτιμά ότι «θα ενισχύσει την ανάπτυξη», ενώ το 31% αναφέρει ότι θα συντείνει στη «μείωση της ανεργίας».
Στα διατάγματα που παρουσίασε η κυβέρνηση προβλέπεται μεταξύ άλλων ανώτατο όριο στις αποζημιώσεις, μείωση των προθεσμιών για τις προσφυγές των μισθωτών, δυνατότητα διαπραγμάτευσης χωρίς τα συνδικάτα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης