Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επί ποδός πολέμου τα συνδικάτα στη Γαλλία για την εργασιακή μεταρρύθμιση Macron

Επί ποδός πολέμου τα συνδικάτα στη Γαλλία για την εργασιακή μεταρρύθμιση Macron
Η εργασιακή μεταρρύθμιση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον Emmanuel Macron, καθώς πρέπει να περάσει τον σκόπελο των πανίσχυρων εργατικών συνδικάτων της Γαλλίας
Αναβρασμός επικρατεί στη Γαλλία λόγω της μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση Macron στα εργασιακά.
Τα συνδικάτα βρίσκονται επί ποδός πολέμου, με τον γενικό γραμματέα της CGT Philippe Martinez , να δηλώνει πως «όλοι οι φόβοι» του συνδικάτου του σχετικά με τη μεταρρύθμιση του εργατικού κώδικα «επιβεβαιώθηκαν» μετά την παρουσίασή της σήμερα το πρωί στους κοινωνικούς εταίρους, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Όλοι οι φόβοι που είχαμε επιβεβαιώθηκαν και ο επιπλέον φόβος είναι προφανής: πρόκειται για το τέλος των συμβάσεων εργασίας», δήλωσε καλώντας «τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους νέους να βγουν στους δρόμους στις 12 Σεπτεμβρίου», ημερομηνία που η CGT έχει οργανώσει κινητοποίηση.
«Αυτό που μας παρουσίαζαν σαν μια επανάσταση, είναι η συνέχεια αυτού που γινόταν προηγουμένως», πρόσθεσε ο Martinez.
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου FO, ο Ζαν-Κλοντ Μαγί, δήλωσε πως εξακολουθούν να υπάρχουν «σημεία ασυμφωνίας» έπειτα απ' αυτούς «τους τρεις μήνες των συνεννοήσεων» ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους κοινωνικούς εταίρους και πως το συνδικάτο του «θα εξετάσει τώρα προσεκτικά τα κείμενα».
«Ανέκαθεν λέγαμε πως υπάρχουν τρεις στήλες: τι επιτύχαμε, τι αποφύγαμε και σε τι διαφωνούμε, υπάρχουν στοιχεία και για τις τρεις», επανέλαβε.
Η εργασιακή μεταρρύθμιση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον Emmanuel Macron, καθώς για να εφαρμόσει μια εκ των βασικών του προεκλογικών δεσμεύσεων, θα πρέπει να περάσει τον σκόπελο των πανίσχυρων εργατικών συνδικάτων της Γαλλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης