Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 2017 εκτιμά ο Τσίπρας

Reuters: Ανάπτυξη 2% για την ελληνική οικονομία το 2017 εκτιμά ο Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί μια νέα κρατική αναπτυξιακή τράπεζα με στόχο τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2018
Η ελληνική οικονομία της Ελλάδας θα αυξηθεί φέτος (2017) κατά 2% περίπου και η ανεργία θα μειωθεί περαιτέρω το 2018, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη (29/8), σε μια προσπάθεια να δείξει ότι η χώρα αλλάζει σελίδα μετά από επτά χρόνια κρίσης, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Η Αθήνα ολοκλήρωσε τo κλείσιμο της β΄αξιολόγησης και επέστρεψε στις αγορές ομολόγων για πρώτη φορά μετά από  τρία χρόνια τον Ιούλιο του 2017.
Το τρίτο πρόγραμμα βοήθειας ολοκληρώνεται τον Αύγουστο του 2018.
"Οι προβλέψεις που κάνουν λόγο ότι το 2017 θα ολοκληρωθεί με ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2% θα επιβεβαιωθούν", δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο εργοστάσιο της εταιρείας καπνού Παπαστράτος.
Η Αθήνα είχε προβλέψει ότι η οικονομία θα αυξηθεί φέτος κατά 1,8%, αναθεωρώντας προς τα κάτω την πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,7%.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα είναι 2,1% και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο 2,2%.
Η κυβέρνηση Τσίπρα που υπολείπεται της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις θέλει να εκμεταλλευτεί τη θετική δυναμική που έχει δημιουργηθεί από το κλείσιμο της β' αξιολόγησης για να δείξει στους Έλληνες ότι το τέλος της κρίσης πλησιάζει, ενώ πλησιάζει και η ώρα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς για την γ΄αξιολόγηση.
Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί μια νέα κρατική αναπτυξιακή τράπεζα με στόχο τη χρηματοδότηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Ανέφερε επίσης ότι η ανεργία, που τώρα διαμορφώνεται στο 21,7%, θα μειωθεί κάτω από το 20% το 2018.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης