Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μacron: Σε Νίγηρα και Τσαντ να γίνεται η «ταυτοποίηση» των ανθρώπων που δικαιούνται άσυλο

Μacron: Σε Νίγηρα και Τσαντ να γίνεται η «ταυτοποίηση» των ανθρώπων που δικαιούνται άσυλο
Το πρόβλημα της μετανάστευσης «δεν θα λυθεί παρά μόνο με την ανάπτυξη» των χωρών της Αφρικής, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τσαντ
Σε Νίγηρα και Τσαντ πρότεινε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, να γίνεται η «ταυτοποίηση» των ανθρώπων που δικαιούνται άσυλο, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία τους «το συντομότερο δυνατόν», όπως δήλωσε ο ίδιος σήμερα (28/8/2017), μετά τη λήξη της ευρωαφρικανικής μίνι συνόδου κορυφής που φιλοξενήθηκε στο Παρίσι.
Ο γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε ότι η διαδικασία αυτή, που θα επιτρέψει να χορηγείται άσυλο στους αιτούντες ενώ βρίσκονται ακόμη σε αφρικανικό έδαφος, θα μπορούσε να γίνει σε ζώνες που έχουν χαρακτηριστεί ασφαλείς, στον Νίγηρα και στο Τσαντ, υπό την επίβλεψη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.
Η «ταυτοποίηση», εξήγησε, θα γίνεται με βάση τους καταλόγους της Ύπατης Αρμοστείας, έτσι ώστε να αποτρέπονται «άνδρες και γυναίκες να παίρνουν απερίσκεπτο ρίσκο, σε μια εξαιρετικά επικίνδυνη ζώνη και κατόπιν στη Μεσόγειο».
Παράλληλα, ο Macron τάχθηκε υπέρ «της δυνατότητας να οργανωθεί ο επαναπατρισμός» των μεταναστών και δήλωσε ότι για τον σκοπό αυτό θα συνεργαστεί με κάθε χώρα ξεχωριστά.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τσαντ, Idriss Déby, επέμεινε ότι το πρόβλημα της μετανάστευσης «δεν θα λυθεί παρά μόνο με την ανάπτυξη» των χωρών της Αφρικής.
«Το ουσιαστικό πρόβλημα θα παραμείνει η ανάπτυξη (…) χρειάζονται πόροι», τόνισε.
Ο Déby επανέλαβε επίσης ότι είναι αναγκαίο να επιλυθεί η κρίση στη Λιβύη, τη χώρα απ' όπου περνούν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, στην πορεία τους προς την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης