Τελευταία Νέα
Διεθνή

Να στηρίξουν την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, κάλεσαν οι Merkel και Macron τους Putin, Poroshenko

Να στηρίξουν την κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, κάλεσαν οι Merkel και Macron τους Putin, Poroshenko
Η Merkel και ο Macron δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι η κατάσταση ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά 
Να αυξήσουν τις προσπάθειες για την εφαρμογή της ευάλωτης συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία, κάλεσαν σήμερα (28//8/2017) τη Ρωσία και την Ουκρανία η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, και ο γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron.
Η Merkel και ο Macron δήλωσαν ότι ανησυχούν ότι η κατάσταση ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία δεν έχει βελτιωθεί σημαντικά και ανέφεραν ότι παρακολουθούν στενά την κατάσταση.
Οι δύο ηγέτες είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin, και τον ουκρανό ομόλογό του, Petro Poroshenko, στο λεγόμενο πλαίσιο των «τεσσάρων της Νορμανδίας» στις 22 Αυγούστου.
«Καλούμε τον πρόεδρο Putin και τον πρόεδρο Poroshenko να σεβαστούν πλήρως τις δεσμεύσεις τους, να υποστηρίξουν την κατάπαυση του πυρός με δημόσιο και σαφή τρόπο και να διασφαλίσουν ότι οι κατάλληλες οδηγίες έχουν σταλεί στις στρατιωτικές και τις τοπικές δυνάμεις», ανέφεραν σε κοινή δήλωση που εξέδωσε η καγκελαρία στο Βερολίνο.
Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός υπογράφηκε τον Φεβρουάριο του 2015 στο Μινσκ, πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, αλλά έχει αποτύχει να τερματίσει τη σύγκρουση, κατά την οποία έχουν σκοτωθεί περίπου 10.000 άνθρωποι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης