Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΠΟΜΙΔΑ: Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες δεν είναι φόροι, αλλά λύτρα

ΠΟΜΙΔΑ: Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες δεν είναι φόροι, αλλά λύτρα
Ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να αρχίσει να μειώνεται σταδιακά κάθε έτος και για όλους τους φορολογούμενους, μέχρις ότου να μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε στην πλήρη κατάργησή του
«Είναι πλέον σαφές για όλους, ότι τα ποσά που καλούνται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να πληρώσουν κάθε χρόνο και ιδιαίτερα όσοι υπάγονται στο διπλό - συμπληρωματικό φόρο, δεν είναι φόροι, αλλά κυριολεκτικά “λύτρα”, προκειμένου να διασώσουν την περιουσία τους από τη δήμευση και οι ίδιοι να μείνουν εκτός φυλακής.
Η αντοχή τους όμως στην ετήσια αυτή αφαίμαξη δεν θα διαρκέσει για πολύ ακόμη» αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).
«Το πραγματικό ποσό που θα χρεωθούν για να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες, θα είναι τα 3,2 δισ. ευρώ της αρχικής βεβαίωσης, και όχι τα 2,65 δισ. που εκτιμάται ότι θα εισπραχθούν άμεσα, αφού ακόμη και όσοι αδυνατούν σήμερα να πληρώσουν, θα αναγκαστούν σε βάθος χρόνου να τα πληρώσουν τελικά οι ίδιοι ή τα παιδιά τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΜΙΔΑ στην ανακοίνωσή της.
Αναφέρει επίσης, ότι «ο ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να αρχίσει να μειώνεται σταδιακά κάθε έτος και για όλους τους φορολογούμενους, μέχρις ότου να μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε στην πλήρη κατάργησή του».

 www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης