Διεθνή

Βόρεια Κορέα: Δεν θα δεχθούμε ποτέ διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό μας οπλοστάσιο

Βόρεια Κορέα: Δεν θα δεχθούμε ποτέ διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό μας οπλοστάσιο
Η συνεχιζόμενη στρατιωτική παρουσία ΗΠΑ - Νότιας Κορέας επιδεινώνει την κατάσταση, προειδοποιεί η Πιονγιάνγκ
Απορρίπτει κατηγορηματικό το ενδεχόμενο η Βόρεια Κορέα να τεθεί σε διαπραγματεύσεις το ζήτημα του πυρηνικού της οπλοστασίου, όπως επιτακτικά ζητούν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες της Δύσης.
«Όσο η εχθρική πολιτική και η πυρηνική απειλή των ΗΠΑ παραμένουν αμετάβλητες , η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας δεν θα δεχθεί ποτέ να τεθεί σε συζητήσεις η πυρηνική αποτρεπτική δύναμη της χώρας», τόνισε Βορειοκορεάτης διπλωμάτης Ju Yong Chol στη διάσκεψη του ΟΗΕ για τον αφοπλισμό στη Γενεύη.
Σχετικά με την κοινή στρατιωτική άσκηση των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας που ξεκίνησε τη Δευτέρα (21/8), προειδοποίησε:
«Η συνεχιζόμενη στρατιωτική παρουσία τους σίγουρα θα επιδεινώσει την κατάσταση.
Από την πλευρά του ο Αμερικανός απεσταλμένος Robert Wood υποστήριξε στην ίδια διάσκεψη, πως κορυφαία προτεραιότητα του Donald Trump είναι να προστατεύσει τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους από την «αυξανόμενη απειλή» της Βόρειας Κορέας.
Για να το πράξει, σημείωσε, η χώρα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει «το πλήρες φάσμα δυνατοτήτων που έχει στη διάθεσή της».
Αναφορικά με την πιθανότητα μελλοντικών διαπραγματεύσεων ο Αμερικανός απεσταλμένος δεν την απέκλεισε, λέγοντας, πως «εξακολουθεί να αποτελεί επιλογή».
Ωστόσο πρόσθεσε, πως επί του παρόντος πρέπει να αποκρουστούν οι απειλητικές διακηρύξεις της Βόρειας Κορέας.
Οι πυραυλικές δοκιμές της Πιονγιάνγκ τον Ιούλιο 2017 ενέτειναν τις ανησυχίες για μία στρατιωτική αναμέτρηση στην κορεατική χερσόνησο ενώ ο Trump προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα με «φωτιά και οργή», εάν απειλήσει τις ΗΠΑ.
Η δήλωση αυτή του προέδρου των ΗΠΑ προκάλεσε την απάντηση της Βόρειας Κορέας περί σχεδίων για πυραυλική επίθεση στη νήσο Γκουάμ που αποτελεί αμερικανικό έδαφος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης