Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Την Ελλάδα θα επισκεφθεί ο Macron στις 7 - 8 Σεπτεμβρίου 2017

Reuters: Την Ελλάδα θα επισκεφθεί ο Macron στις 7 - 8 Σεπτεμβρίου 2017
Προσθέτει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή του ατζέτα, με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης 
Την Ελλάδα θα επισκεφθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, στις 7 - 8 Σεπτεμβρίου 2017, όπως μετέδιδε σήμερα (17/8/2017) το «Reuters», επικαλούμενο πηγή στο Μέγαρο Μέγαρο των Ηλυσίων, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει το μομέντουμ πίσω από την προσπάθεια εμβάθυνσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.
Οι σύμβουλοι του Macron έχουν κάνει λόγο για μια «πολύ ευρωπαϊκή» ατζέντα του γάλλου προέδρου μετά την επιστροφή του από τις διακοπές που κάνει στη νότια Γαλλία.
Ο Macron θα ταξιδέψει την επόμενη εβδομάδα στην Αυστρία, στη Ρουμανία και στη Βουλγαρία, ενώ τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα φιλοξενήσει στη Γαλλία τους ηγέτες της Γερμανίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας.
Ο Macron ήταν ένας από τους Ευρωπαίους ηγέτες που ζήτησαν νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι μια χαλάρωση του χρέους της Ελλάδας με την πάροδο του χρόνου, ώστε να μπορέσει η χώρα να εξέλθει από την οικονομική κρίση.
Ο ίδιος έχει πιέσει τους ομολόγους του να υιοθετήσουν μια πιο φιλόδοξη προσέγγιση σε θέματα όπως η ευρωπαϊκή αμυντική συνεργασία και η φορολογική εναρμόνιση και έχει αναφέρει ότι η τροποποίηση των συνθηκών της Ε.Ε. δεν πρέπει να θεωρείται ταμπού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης