Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος για πυρκαγιές: Η κυβέρνηση αποποιείται τις ευθύνες της, η ΝΔ θέλει να εκμεταλλευθεί την κατάσταση

Θεοχαρόπουλος για πυρκαγιές: Η κυβέρνηση αποποιείται τις ευθύνες της, η ΝΔ θέλει να εκμεταλλευθεί την κατάσταση
Ο φορέας της Κεντροαριστεράς θα είναι αυτόνομος και θα παλέψει για την εθνική συνεννόηση είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ
Την θέση ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να αποποιηθεί των ευθυνών της για τις πυρκαγιές, την ώρα που η ΝΔ θέλει να εκμεταλλευθεί την κατάσταση διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι στην πολιτική «βρισκόμαστε για να λύνουμε προβλήματα ανεξαρτήτως του πότε συμβαίνουν».
«Δεν έχω κάνει καμία ανάρτηση για τις πυρκαγιές μέχρι σήμερα, με απόλυτη συναίσθηση του σοβαρού ζητήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.
Στην πολιτική βρισκόμαστε για να λύνουμε προβλήματα, ανεξαρτήτως του πότε συμβαίνουν.
Αντίθετα οι κυβερνώντες προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και η αξιωματική αντιπολίτευση να εκμεταλλευθεί την κατάσταση» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ.Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι «10 χρόνια μετά το 2007, από τον Καραμανλή βρισκόμαστε στον Τσίπρα, από τον «στρατηγό άνεμο» του Βύρωνα Πολύδωρα σε «ένα οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης» όπως ανέφεραν οι Κοντονής και Πολάκης».
«Η συνομωσιολογία έχει αποτελέσει πρόβλημα σε αυτή τη χώρα, οι κυβερνώντες θα πρέπει να μην αποποιούνται τις ευθύνες τους, αλλά να δίνουν λύσεις.
Απαιτείται σοβαρότητα.
Το παράδειγμα της Πορτογαλίας και των μεσογειακών χωρών δείχνει ότι είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο το οποίο χρειάζεται αντιμετώπιση και μάλιστα σε μια κατάσταση στη δική μας χώρα με ελάχιστους οικονομικούς πόρους.
Άραγε σύμφωνα με τους κυβερνώντες υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης και στην Πορτογαλία και στην Καλιφόρνια;
Θα πρότεινα στην κυβέρνηση επιτέλους να κάνει και κάτι αριστερό, προοδευτικό.
Οι υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές, μιλάω για όσες πυρκαγιές δεν ανάβουν λόγω ανθρώπινου λάθους ή απροσεξίας, ξέρουν πολύ καλά και εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η κυβέρνηση, με το που θα ξεχαστεί το θέμα, θα περάσει κάποια χαριστική ρύθμιση για αυθαίρετα, ώστε να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα.
Αυτά να σταματήσουν εδώ και τώρα.
Να σταματήσουν την λογική των αυθαιρέτων και να τηρήσουν επιτέλους τους νόμους σε αυτό το ζήτημα» είπε ο κ.Θεοχαρόπουλος, ο οποίος ερωτήθηκε και για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά.
Ερωτηθείς για το εάν θα βάλει υποψηφιότητα για την αρχηγία του νέου φορέα, ο κ.Θεοχαρόπουλος είπε πως θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του την κατάλληλη χρονική στιγμή, τον Σεπτέμβριο, που θα ξεκινήσει η διαδικασία.
«Αυτό που πρέπει σήμερα να διασφαλίσουμε είναι μια διαδικασία αξιόπιστη.
Για ένα νέο, ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, μακριά από ανασφάλειες, μακριά από μικροκομματικές περιχαρακώσεις, με ανανέωση, χωρίς αναπαλαίωση.
Ένας τέτοιος φορέας θα είναι ικανός να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς, ώστε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της χώρας, κοιτώντας στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.
Ο φορέας θα είναι αυτόνομος και θα παλέψει για την εθνική συνεννόηση.
Με τις προοδευτικές μας πολιτικές, στόχος είναι να συνδεθούμε ξανά με τις κοινωνικές ομάδες, οι οποίες αυτή τη στιγμή δέχονται τις επιπτώσεις τις κρίσης.
Μακριά τόσο από τον αριστερό λαϊκισμό, όσο και από τον νεοφιλελευθερισμό και τον συντηρητισμό.
Αυτή είναι η δική μας ατζέντα που θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό και θα εγγυηθούμε την εθνική συνεννόηση» τόνισε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης