Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Εκτόξευση του bitcoin στα 4.827 δολάρια και μετά διόρθωση, «βλέπει» η Goldman Sachs

Εκτόξευση του bitcoin στα 4.827 δολάρια και μετά διόρθωση, «βλέπει» η Goldman Sachs
Η κεφαλαιοποίηση του bitcoin έχει φτάσει τα 70 δισ. δολάρια, ποσό πολλαπλάσιο από το αντίστοιχο του ethereum
Περαιτέρω ενίσχυση του bitcoin στα 4.827 δολάρια αναμένουν οι οικονομολόγοι της Goldman Sachs, παρά το γεγονός ότι ο «βασιλιάς των ψηφιακών νομισμάτων» έχει καταγράψει αύξηση της τάξης του 335% για το 2017!
Περί τις 23:55, το νόμισμα ενισχύεται σε ημερήσια βάση κατά 4,1% στα 4.282.8 δολάρια.
Ωστόοσ, η αμερρικανική τράπεζα κάνει λόγο για ραγδαία διόρθωση μετά την επίτευξη της τιμής-στόχου, με το bitcoin να φτάνει στα 3.000, όταν έτεροι αναλυτές μιλούν για πτώση ακόμη και κάτω από το ύμιση της αξίας, στα 2.221 δολάρια!
Να σημειωθεί ότι η κεφαλαιοποίηση του bitcoin έχει φτάσει τα 70 δισ. δολάρια, ποσό πολλαπλάσιο από το αντίστοιχο του ethereum.
Aπό τον τρέχοντα Αύγουστο το ψηφιακό νόμισμα διαπραγματεύεται σε δύο πλατφόρμες, καθώς οι developers (προγραμματιστές) και οι miners (διαπραγματευτές) δεν μπόρεσαν να βρουν μία ενιαία λύση, για να αποφευχθεί το split.
Ως αποτέλεσμα, το bitcoin έχει χωριστεί σε δύο πλατφόρμες: το bitcoin (BTC) και το bitcoin cash (BCC).
Από τη μία πλευρά αυτού του «εμφυλίου πολέμου», υπάρχουν οι προγραμματιστές που τάσσονται υπέρ των μικρότερων μπλοκ αποκρυπτογράφησης bitcoin. 
Οι υποστηρικτές του νεοσύστατου (BCC) πιστεύουν ότι το νόμισμα θα «δώσει νέα πνοή» στο bitcoin, δίνοντας λύση κυρίως στην ταχύτητα των συναλλαγών, καθώς πλέον λόγω του όγκου τους, είχε καταστήσει τις συναλλαγές πολύ αργές.
Από την άλλη πλευρά, είναι οι ανθρακωρύχοι που θέλουν να αυξήσουν το μέγεθος των μπλοκ αποκρυπτογράφησης για να κάνουν το δίκτυο γρηγορότερο.



Πώς δημιουργείται ένα bitcoin;

Κάθε συναλλαγή που γίνεται στο δίκτυό του bitcoin, αφού ελεχθεί για την εγκυρότητά της, στη συνέχεια τοποθετείται μέσα σε ένα μπλοκ μαζί με άλλες συναλλαγές που έχουν ελεγθεί.
Ανά λίγα λεπτά δημιουργείται και ένα νέο μπλοκ για να φιλοξενήσει τις εν λόγω συναλλαγές, το οποίο μπλοκ σχετίζεται με το αμέσως προηγούμενο αλλά κι όλα τα υπόλοιπα που έχουν δημιουργηθεί πριν από αυτό, σχηματίζοντας μία «αλυσίδα των μπλοκ» (block chain).
Ένας μαθηματικός αλγόριθμος χρησιμοποιείται για να γίνει ο συσχετισμός του νέου μπλοκ με τα προηγούμενα και, μόλις βρεθεί η λύση του αλγόριθμου, τότε δημιουργείται το νέο μπλοκ μαζί με έναν συγκεκριμένο αριθμό νέων bitcoin, τα οποία και θα αποδοθούν σε αυτόν ή αυτούς που βρήκαν τη λύση.
Η δυσκολία του γρίφου τροποποιείται κάθε φορά αυτόματα από το δίκτυο, ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών που προσπαθούν να βρουν τη λύση.
Η παραπάνω διαδικασία ονομάζεται «Mining», ως μια σύγχρονη αναπαράσταση των χρυσωρύχων.
Ο ρυθμός δημιουργίας των bitcoins δεν εξαρτάται από την προσφορά και ζήτηση, ούτε από τη βούληση κάποιου κράτους ή μίας εποπτικής αρχής, κάτι που του χαρίζει την ιδιότητα του «ασφαλούς καταφυγίου» σε περιόδους κρίσης -οικονομικής φύσης.
Ωστόσο, για να βρει κάποιος τη λύση, χρησιμοποιώντας έναν κοινό υπολογιστή θα χρειαστούν πολλοί μήνες, καθώς απαιτείται τεράστια επεξεργαστική ισχύ.
Ως αποτέλεσμα, είναι ασύμφορη η χρήση ενός τυπικού υπολογιστή, λόγω της πολύ μεγάλης ποσότητας ενέργειας που θα καταναλωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης