Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εξώδικο έστειλαν στο Λ. Φραγκιαδάκη της Εθνικής οι συνταξιούχοι της τράπεζας - Αγριεύει η κόντρα

Εξώδικο έστειλαν στο Λ. Φραγκιαδάκη της Εθνικής οι συνταξιούχοι της τράπεζας -  Αγριεύει η κόντρα
Το εξώδικο των συνταξιούχων προς τον κ. Λεωνίδα Φραγκιαδάκη κάνει λόγο για τελεσίγραφο και το χαρακτηρίζει Ultimatum
Με εξώδικο απαντούν οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας στον CEO, Λεωνίδα  Φραγκιαδάκη, για την άρνηση  της τράπεζας να καταβάλλει τη συμμετοχή της στο επικουρικό Ταμείο.
O  διαχειριστής του Ταμείου,  το ΛΕΠΕΤΕ,  σε συνεργασία με έγκριτα δικηγορικά  γραφεία, ανάμεσα τους και το γραφείο του Γιάννη Κυριακόπουλου, έχει αποστείλει το εξώδικο.
Στην ομάδα υποστήριξης των συνταξιούχων της Εθνικής Τράπεζας συμμετέχει  και ο κ. Ρωμανιάς που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα το Ασφαλιστικό Σύστημα, όπως και τις νομοθετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το  2010 μέχρι σήμερα.
Το εξώδικο των συνταξιούχων προς τον κ.  Λεωνίδα Φραγκιαδάκη κάνει λόγο για τελεσίγραφο και το χαρακτηρίζει Ultimatum,αναφέροντας  ότι θυμίζει άλλες σκοτεινές εποχές.
Επίσης, κάνουν λόγο για bulling.
Στο εξώδικο θεωρούν υπερβολή τις ανησυχίες της διοίκησης της ΕΤΕ για τυχόν αιτιάσεις του πιστωτικού ιδρύματος SSM.
Προσθέτει  ότι τάχα επαπειλείται από την  τήρηση  των  συμβατικών σας δεσμεύσεων, ώστε να κατακρεουργήσετε τις νόμιμες και πολλών  ετών εμπεδωμένες  υποχρεώσεις  σας  έναντι των δεκάδων χιλιάδων συνταξιούχων της Τράπεζας μας, όπως επισημαίνετε.
«Αρνούμεθα πλήρως και ανεπιφυλάκτως και απεριφράστως την αυθαίρετη προθεσμία  του τριμήνου που επικαλείσθε  για την συμμόρφωση μας, στην επαπειλούμενη  αυθαιρεσία σας  και την αποδοχή  τετελεσμένων γεγονότων, μεταφέροντας στους δικούς μας ώμους την δική σας  συμβατική  υποχρέωση» αναφέρεται στο εξώδικο.  
Οι συνταξιούχοι της ΕΤΕ με το εξώδικο,εναντιώνονται πλήρως με τους ισχυρισμούς περί της πρωτοφανούς επικλήσεως ότι τάχα η ΕΤΕ δεν υπέχει καμία  εκ του  νόμου συμβατική υποχρέωση, εκλαμβάνοντας τις ταμειακές διευκολύνσεις ως δανεισμό με την  υποβόσκουσα απειλή να επιστρέψουμε  στην ΕΤΕ  το  δανεισμένο (sic) ποσό, όπως αναφέρεται.

Τι είχε αναφέρει το bankingnews 3 και 5 Αυφούστου 2017

Προς συμβιβαστική λύση προκειμένου να αποφευχθούν οι αναταράξεις οδηγούνται σύμφωνα με πληροφορίες τα συνδικαλιστικά σωματεία και με τη διοίκηση της Εθνικής για το λογαριασμό Επικούρησης.
Οι συνδικαλιστικές Ενώσεις έχουν στη φαρέτρα τους τα… όπλα των γνωμοδοτήσεων του νυν Προέδρου της Δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου αλλά και του νυν υφυπουργού Εργασίας κ.Τάσου Πετρόπουλου οι οποίες συνηγορούν στα επιχειρήματά τους ενώ η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας φαίνεται να έχει εξασφαλίσει συμφωνία με τους δανειστές υπό την προϋπόθεση ότι θα περιοριστεί το ποσό που καταβάλει.
Οι δύο πλευρές κατά πληροφορίες φαίνεται να καταλήγουν σε μια λύση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά τουλάχιστον 40% των συντάξεων του Επικουρικού ενώ εξετάζονται και οι δυνατότητες διεύρυνσης της των εισπράξεων μέσω των εισφορών.
 Ειδικότερα προωθείται η λύση ώστε οι επικουρικές συντάξεις της Εθνικής να διαμορφώνονται στο 36% των καταβαλλόμενων αποδοχών από 45% του μεικτού βασικού μισθού που ανέρχονται σήμερα χωρίς να αποκλείεται και η θεσμοθέτηση πλαφόν στις επικουρήσεις που καταβάλλονται.
Ο συγκεκριμένος τρόπος υπολογισμού της Επικούρησης ίσχυε πριν το 1995 όταν και αποφασίστηκε η αλλαγή του μετά την τότε αύξηση των εισφορών που κατέβαλε στο λογαριασμό Επικούρησης η Εθνική Τράπεζα.
Υπολογίζεται ότι με τις κινήσεις αυτές θα επιτευχθεί μείωση της ετήσιας δαπάνης του Λογαριασμού κατά 60 εκατ. ευρώ ενώ η ετήσια επιβάρυνση της Εθνικής Τράπεζας θα είναι της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ από τα 110 εκατ. ευρώ που ανέρχεται σήμερα.
Ωστόσο ο συγκεκριμένος προσανατολισμός για λύση στο πρόβλημα θα πρέπει να τύχει της έγκρισης των δανειστών οι οποίοι πρέπει να σημειωθεί ότι το 2016 συναίνεσαν στη διαγραφή δανείων που είχε χορηγήσει η Τράπεζα προς το λογαριασμό Επικούρησης ενώ σχετικά πρόσφατα έγινε γενναία διαγραφή συντριπτικού ποσοτού δανείου που είχε ληφθεί από τη Eurobank.

Υποσημείωση

Το bankingnews πρόσφατα είχε παρουσιάσει τα επιχειρήματα της Εθνικής τράπεζας για το θέμα τα οποία είναι εύλογα.

Ν. Θεοδωρόπουλος
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης