Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη Δευτέρα 14/8/17 συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ για τη Βόρεια Κορέα

Τη Δευτέρα 14/8/17 συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ για τη Βόρεια Κορέα
Θα συζητηθούν τα πιθανά επόμενα βήματα στην κατάσταση της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας
Έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας (ΕΠΑ) της ΕΕ συγκάλεσε για τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Federica Mogherini, μετά τις τελευταίες εξελίξεις της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο.
Η Ευρωπαϊκής Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) με ανακοίνωση της την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, έκανε γνωστό την πρόθεση της κας Mogherini.
«Μετά τις συνομιλίες της στη Μανίλα, στο περιθώριο του περιφερειακού φόρουμ της ASEAN, η Ύπατη Εκπρόσωπος και Αντιπρόεδρος (της Ευρωπαϊκής Επιτροπής) Φεντερίκα Μογκερίνι αποφάσισε να συγκαλέσει μια έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικής και Ασφάλειας τη Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017, για να συζητηθούν τα πιθανά επόμενα βήματα στην κατάσταση της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας», σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η κρίση γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας κλιμακώθηκε μετά τον νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ την περασμένη εβδομάδα, σε αντίδραση για τις δοκιμές βορειοκορεατικών διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων τον Ιούλιο.
Η Πιονγκγιάνγκ απείλησε να προχωρήσει σε αντίποινα εναντίον των ΗΠΑ, κάτι που ώθησε τον αμερικανό πρόεδρο Donald Trump να προειδοποιήσει πως η Ουάσινγκτον θα αντιδράσει με «φωτιά και οργή που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί» αν η Βόρεια Κορέα απειλήσει τους Αμερικανούς ή συμμάχους τους.
Ανταπαντώντας, η Πιονγκγιάνγκ δημοσιοποίησε ένα σχέδιο επίθεσης στο νησί Γκουάμ του Ειρηνικού, όπου βρίσκονται πολλές αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις.
Νωρίτερα απόψε, ο αμερικανός πρόεδρος διεμήνυσε πως εάν ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επιτεθεί στο Γκουάμ, «θα το μετανιώσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης