Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος της Athos ΑΕΔΑΚ μιλάει στο bankingnews - Το νέο τοπίο και οι στόχοι

Ο Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος της Athos ΑΕΔΑΚ μιλάει στο bankingnews - Το νέο τοπίο και οι στόχοι
Ο κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια ισορροπίας και το κυριότερο εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, φύγαμε από τα ελλείμματα
Η Athos Asset Management ΑΕΔΑΚ «γεννήθηκε» από στελέχη που μεγάλωσαν μέσα στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων και στη διαχείριση κεφαλαίων για περισσότερες από δύο δεκαετίες, έχοντας πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους και αρκετές φορές στο παρελθόν ήταν ανταγωνιστές καθώς όλοι τους, αναζητήσουν τις υψηλότερες αποδόσεις για τους επενδυτές τους.
Οι εξελίξεις τους έφεραν κάτω από την ίδια στέγη και στη δημιουργία της Athos ΑΕΔΑΚ.
Στο «τιμόνι» της εταιρείας και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει ο κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, γνωστός στην αγορά των συλλογικών επενδύσεων και μιλά στο bankingnews, για το όλο εγχείρημα της Athos Asset Management λέγοντας ότι δεν πρόκειται για «άθλο», παραφράζοντας την αρχική ονομασία της εταιρείας, η οποία όπως λέει ο ίδιος, δημιουργήθηκε την πιο κατάλληλη στιγμή, αναγνωρίζοντας ότι έκανε αίσθηση στην αγορά, αφού η δημιουργία μίας ΑΕΔΑΚ ανήκει στο παρελθόν, στην εποχή της δραχμής και της χρηματιστηριακής έκρηξης του 1999.
Ο κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος, εκτιμά ότι ο κύκλος της αποταμίευσης και της τραπεζικής κατάθεσης ως «επενδυτικό» προϊόν έκλεισε οριστικά όπως και η αγορά ακινήτων.
Πρόκειται για δύο «αγαπημένες» επενδύσεις των Ελλήνων που όμως σήμερα είναι βαθιά «τραυματισμένες» ενώ δεν προσφέρονται ως … οδηγός για το μέλλον.
Οι τρέχουσες ανάγκες της αγοράς είναι η επενδυτική διαχείριση κεφαλαίων, τα οποία θα συνδυαστούν με συνταξιοδοτικά προγράμματα και ασφαλιστικές καλύψεις.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Athos Asset Management υποστηρίζει ότι η ΑΕΔΑΚ βρίσκεται στο σημείο …συνάντησης των ασφαλιστικών εταιρειών και των πολιτών, που η μία πλευρά θα δίνει συνταξιοδοτικά προγράμματα και η άλλη πλευρά θα τα αγοράζει. Τα κεφάλαια θα επενδυθούν και είναι προφανές ότι δεν θα γίνουν κατάθεση, αλλά θα αναζητηθεί μια εταιρείας διαχείρισης όπως είναι Athos Asset Management για να επιτευχθούν καλύτερες αποδόσεις.
Πάντως ο παραδοσιακός ρόλος της ΑΕΔΑΚ είναι διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 2017, η εταιρεία θα διαθέτει τέσσερα αμοιβαία κεφάλαια και μπορεί ο οποιοσδήποτε να γίνει κάτοχος μεριδίων χωρίς να τίθεται οικονομικό όριο συμμετοχής.
Το πρώτο μετοχικό αμοιβαίο εσωτερικού είναι στην αγορά και ακολουθούν ένα ομολογιακό, ένα μικτό και ένα σταθερού εισοδήματος.
Ο κ. Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία δείχνει σημάδια ισορροπίας και το κυριότερο εμφανίζει πρωτογενές πλεόνασμα, φύγαμε από τα ελλείμματα.
Την ίδια στιγμή οι πρόδρομοι δείκτες της οικονομίας εμφανίζουν θετικό πρόσημο.
Ανάμεσα σε αυτούς είναι η ανεργία που υποχωρεί ενώ η βιομηχανική παραγωγή ενισχύεται.
Το ΑΕΠ μετά από οκτώ χρόνια καθίζησης θα εμφανίσει σημάδια ενίσχυσης.
Ο «καθρέφτης» της οικονομίας είναι το Χρηματιστήριο Αθηνών με το γενικό δείκτη να βρίσκεται στις 850 μονάδες και δίνει βάσιμες προσδοκίες για ακόμη υψηλότερα επίπεδα τιμών.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Athos Asset Management υποστηρίζει ότι η εταιρεία σχετικά εύκολα μπορεί σε ένα χρόνο να διαχειρίζεται το 1% της αξίας των συλλογικών επενδύσεων καθώς η σημερινή τους αξία να φθάνει τα 7,5 δισ ευρώ.
Δηλαδή η Athos διεκδικεί τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ ως κεφάλαια διαχείρισης.
Όσο για την επιλογή του ονόματος;
Ο κ. Κ. Θεοδωρόπουλος είπε ότι είναι ένα όνομα απλό, εύκολο, ελληνικό και κυρίως κατανοητό από τους ξένους.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης