Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρησαν κατά -0,1% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2017

ΗΠΑ: Υποχώρησαν κατά -0,1% οι τιμές παραγωγού, σε μηνιαία βάση, τον Ιούλιο 2017
Αποτελεί την πρώτη πτώση που καταγράφεται στον τομέα τον τελευταίο χρόνο
Την πρώτη τους πτώση κατά το τελευταίο έτος κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ τον Ιούλιο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (10/8) το Υπουργείο Εργασίας, γεγονός που επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά τον ασθενή πληθωρισμό που υπονομεύει τις προσπάθειες της Federal Reserve.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -0,1% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί την πρώτη πτώση από τον Αύγουστο του 2016, με τον βασικό δείκτη, από τον οποίο αποκλείονται οι ευμετάβλητες κατηγορίες των τροφίμων, της ενέργειας και του εμπορίου, να παραμένει αμετάβλητος.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατά πολύ κατώτερα σε σύγκριση με τις εκιτμήσεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν άνοδο του δείκτη κατά +0,1%.
Σε ότι αφορά τους υποδείκτες του τομέα, οι τιμές στα τρόφιμα παρέμειναν αμετάβλητες, την ίδια στιγμή που οι τιμές στην ενέργεια κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -0,3%.
Παράλληλα, σε ετήσια βάση, οι συνολικές τιμές παραγωγού επιβραδύνθηκαν στο 1,9%, υποχωρώντας ακόμα περισσότερο από το 2,5% που είχει σημειωθεί τον Απρίλιο του 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης