Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Δεν αναμένεται μια παρατεταμένη αποδυνάμωση του δολαρίου

Goldman Sachs: Δεν αναμένεται μια παρατεταμένη αποδυνάμωση του δολαρίου
Μια μεικτή προοπτική για το δολάριο «βλέπουν» οι αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας
Είναι πολύ νωρίς για να δηλώσουμε ότι το δολάριο οδεύει σε μια παρατεταμένη πτώση, παρά το γεγονός ότι βιώνει ένα δύσκολο 2017, ειδικά σε σχέση με το ευρώ, δήλωσαν σήμερα (9/8/2017) αναλυτές της Goldman Sachs.
Οι προσδοκίες για μια καθυστέρηση της φορολογικής μεταρρύθμισης στην Ουάσινγκτον, ο χαμηλός εγχώριος πληθωρισμός και η υποτονική αύξηση των μισθών, καθώς και μια πιθανή αλλαγή ηγεσίας στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) έχουν ασκήσει έντονες πιέσεις στο δολάριο τους πρώτους 8 μήνες του 2017, σύμφωνα με δύο αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας.
«Αλλά δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι να καλέσουμε μια σταθερή αποδυνάμωση (για το δολάριο)», γράφουν ο επικεφαλής οικονομολόγος της Goldman Sachs Zach Pandl και ο μακροοικονομικός στρατηγικός αναλυτής αναδυόμενων αγορών Kamakshya Trivedi σε ένα ερευνητικό σημείωμα.
«Αντ 'αυτού, βλέπουμε μια μεικτή προοπτική για το δολάριο, με κέρδη ενάντια σε ορισμένα νομίσματα και απώλειες έναντι άλλων», συνεχίζουν.
Οι Pandl και Trivedi ανέφεραν ότι αρκετοί παράγοντες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην σταθεροποίηση του αμερικανικού νομίσματος, συμπεριλαμβανομένης μιας ενδεχόμενης μείωσης των φόρων στις ΗΠΑ μέχρι το 2018 και μιας επιβράδυνσης των εισροών κεφαλαίων στην Ευρώπη.
Οι αναλυτές της Goldman αναθεώρησαν τις 12μηνες προβλέψεις τους για το ευρώ έναντι του δολαρίου στο 1,15 δολ., από 1,05 δολ. προηγουμένως.
Σήμερα, το ευρώ καταγράφει οριακές διακυμάνσεις έναντι του δολαρίου, ανερχόμενο οριακά στο 1,1754 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης