Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι επενδυτές είναι πλέον... συνηθισμένοι στις γεωπολιτικές αναταραχές

Goldman Sachs: Οι επενδυτές είναι πλέον... συνηθισμένοι στις γεωπολιτικές αναταραχές
Οι γεωπολιτικές εντάσεις οδηγούν πάντοτε σε διπλωματικές συνομιλίες, οπότε το σωστό trading περιλαμβάνει αγορά όσων μετοχών έτυχε να καταγράψουν σημαντική πτώση
Την «έκπληξή» του για την αδράνεια των επενδυτών απέναντι στις γεωπολιτικές εντάσεις εκφράζει ο αναλυτής της Goldman Sachs κ. Charles Himmelberg, επικαλούμενος την αντίδραση των αγορών στις πρόσφατες εξελίξεις με τη Βόρειο Κορέα.
Όπως σχολιάζει, η αίσθηση του είναι ότι πλέον η χρηματιστηριακή αγορά έχει μπει σε μία λογική ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις οδηγούν πάντοτε σε διπλωματικές συνομιλίες, οπότε το σωστό trading περιλαμβάνει αγορά όσων μετοχών έτυχε να καταγράψουν σημαντική πτώση.
Ως αποτέλεσμα, έχουμε μία αγορά με ανθεκτική ψυχολογία στην «τιμολόγηση» του γεωπολιτικού κινδύνου.
«Οι αγορές έχουν τιμολογήσει ένα διπλωματικό αποτέλεσμα, αν και ο πόλεμος των λέξεων τις τελευταίες 24 ώρες μεταξύ των Η.Π.Α. και της Βόρειας Κορέας έχει προκαλέσει μια μέτρια ανατίμηση των κορεατικών περιουσιακών στοιχείων κινδύνου και παγκόσμιων “ασφαλών (επενδυτικών) καταφυγίων”.



Τούτου λεχθέντος, ο δείκτης KOSPI (σσ: αντικατοπτρίζει την πορεία των ασιατικών χρηματιστηρίων) παραμένει κοντά σε ιστορικά υψηλά επίπεδα (υπολοιπόμενος κατά 4%!), αποδεικνύοντας ότι υπάρχουν ελάχιστα σημάδια ανησυχίας», αναφέρει ο αναλυτής της μεγαλύτερης επενδυτικής τράπεζας του κόσμου, επισημαίνοντας πως για δεκαετίες, ο εφησυχασμός ήταν το «σωστό εμπόριο» όταν πρόκειται για τη Βόρεια Κορέα.
«Συχνά, οι συμμετέχοντες στην αγορά ανταμείφθηκαν από τη μη αντιστάθμιση του κινδύνου.
Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι οι επενδυτές ενδιαφέρονται περισσότερο από ό,τι αποκαλύπτουν οι αγορές.
Παρόλο που οι εντάσεις εξακολουθούν να αυξάνονται και το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας προχωράει, φαίνεται ότι οι αγορές δεν έχουν δει ακόμη αρκετά στοιχεία ότι αυτή τη φορά κάτι θα είναι διαφορετικό»...


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης