Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στην Blackstone το 51% του χαρτοφυλακίου ακινήτων της ισπανικής τράπεζας Banco Popular

Στην Blackstone το 51% του χαρτοφυλακίου ακινήτων της ισπανικής τράπεζας Banco Popular
Το χαρτοφυλάκιο, αξίας 30 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει ανακτηθέντα περιουσιακά στοιχεία αξίας 18 δισ. ευρώ και μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 12 δισ. ευρώ
Σε συμφωνία με την Banco Santander για την εξαγορά του 51% του χαρτοφυλακίου ακινήτων της ισπανικής τράπεζας Banco Popular προχώρησε η Blackstone, η μεγαλύτερη διαχειρίστρια περιουσιακών στοιχείων παγκοσμίως (περί τα 2 τρισ. δολάρια!), όπως γνωστοποίησε κι επίσημα σήμερα (8 Αυγούστου 2017) η Santander.
Το χαρτοφυλάκιο, αξίας 30 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει ανακτηθέντα περιουσιακά στοιχεία αξίας 18 δισ. ευρώ και μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 12 δισ. ευρώ.
Οι συμφωνίες συνάφθηκαν μετά την άνευ όρων εξουσιοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απόκτηση της Banco Popular από την Banco Santander, έναντι του συμβολικού ποσού ενός (1) ευρώ.
Το κλείσιμο του deal θα συνεπάγεται τη δημιουργία μιας εταιρείας στην οποία η Banco Popular θα μεταβιβάσει την επιχείρηση και το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Aliseda Servicios de Gestión Inmobiliaria.
Η αποτίμηση που αποδίδεται στα ισπανικά περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης (ακίνητα, δάνεια και φορολογικά περιουσιακά στοιχεία, χωρίς την Aliseda) ανέρχεται σε περίπου 10 δισ. ευρώ και υπόκειται σε τελικό προσδιορισμό.
Μετά το κλείσιμο, το α' 3μηνο του 2018, η Blackstone θα αναλάβει τη διοίκηση της επιχείρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης