Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η Σ. Αραβία θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου τον Σεπτέμβριο 2017 κατά 520 χιλ. βαρέλια ημερησίως

Reuters: Η Σ. Αραβία θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου τον Σεπτέμβριο 2017 κατά 520 χιλ. βαρέλια ημερησίως
Εφόσον υλοποιηθεί η σχετική απόφαση, θα σημαίνει υψηλότερο επίπεδο συμμόρφωσης απέναντι στη συμφωνία του ΟΠΕΚ
Την μείωση της κατανομής αργού πετρελαίου προς τους πελάτες της παγκοσμίως για τον Σεπτέμβριο του 2017 αποφάσισε η Σαουδική Αραβία, όπως ανέφερε σήμερα (8/8) το Reuters, επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του ζητήματος.
Συγκεκριμένα, η χώρα εξετάζει τη μέιωση των εξαγωγών της κατά 520 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον επόμενο μήνα, απόφαση που εφόσον υλοποιηθεί, θα σημαίνει υψηλότερο επίπεδο συμμόρφωσης απέναντι σητ συμφωνία του ΟΠΕΚ.
Παράλληλα, η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας υπερπροσφοράς, η οποία ταλαιπωρεί εδώ και μεγάλο διάστημα την αγορά πετρελαίου, έχοντας άμεσο αντίκτυπο στις τιμές.
Η πλειοψηφία των περικοπών θα αφορούν την αγορά της Ασίας, η οποία είναι η πρώτη ήπειρος από θέμα κατανάλωσης, με τη μείωση να ανέρχεται έως και στο -10%, ενώ παράλληλα υα αποτελέσει την πρώτη μείωση του ΟΠΕΚ στην περιοχή.
Επιπλέον, πτώση στην παροχή πετρελαίου θα υπάρξει και στις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ, σε μία προσπάθεια της χώρας να περιορίσει το πλήγμα που δημιουργήθηκε στην παραγωγή του ΟΠΕΚ τον Ιούλιο του 2017.
Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη του έτους, οι τιμές του Brent άγγιζαν τα 58 δολ. ανά βαρέλι, ωστόσο κατά τη διάρκεια του έτους υποχώρησαν μέχρι και στα 45 δολ. ανά βαρέλι, καθώς οι δεσμεύσεις ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής δεν έχουν υλοποιηθεί πλήρως, την ίδια στιγμή που η παραγωγή σχιστολιθικού στις ΗΠΑ αγγίζει επίπεδα ρεκόρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης