Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Η σκανδαλώδης δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου - Αυτή η παρωδία πρέπει να τελειώσει

Bloomberg: Η σκανδαλώδης δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου - Αυτή η παρωδία πρέπει να τελειώσει
Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος του Αλέξη Τσίπρα για την οικονομική καταστροφή που υπέστη η Ελλάδα
Στην καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, είναι αφιερωμένο το editorial του Bloomberg, όπου γίνεται λόγος για σκανδαλώδη δίωξη.
«Ο στατιστικολόγος που παρουσίασε το πραγματικό μέγεθος της δημοσιονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας πρέπει να σκέφτεται πως το ότι έκανε το σωστό ήταν η χειρότερο απόφαση που έλαβε ποτές.
Ο Ανδρέας Γεωργίου έχει δυσφημιστεί και κατηγορηθεί για πολλές παραβιάσεις του αστικού και ποινικού δικαίου της χώρας» επισημαίνεται στο άρθρο με αφορμή την καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ σε διετή φυλάκιση με τριετή αναστολή.
«Αυτή η επίσημα κυρωμένη δίωξη είναι επαίσχυντη και πρέπει να σταματήσει.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκρινε τις ελληνικές αρχές για τις ενέργειές τους στην υπόθεση, αλλά δεν έχει μεγάλη επίδραση.
Αυτό πρέπει να αλλάξει» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.
Τo Bloomber αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι το 2010 ο κ. Γεωργίου προσελήφθη από το ΔΝΤ για να εξετάσει τα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας.
«Για χρόνια οι Έλληνες πολιτικοί βασίζονται στους στατιστικολόγους τους για να συγκαλύψουν το μέγεθος του δημόσιου δανεισμού.
Όταν η Αθήνα ζήτησε βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ζήτησαν ακριβή λογιστικά στοιχεία.
Ο Γεωργίου διαπίστωσε ότι το έλλειμμα του προϋπολογισμού ήταν 15,4% επί του ΑΕΠ, πολύ υψηλότερο απ' ό,τι αναμενόταν αρχικά» επισημαίνει το Bloomberg.
Με βάση αυτό τον αριθμό υπολογίστηκε το μέγεθος του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας και κατά συνέπεια πόσο θα πρέπει μειωθεί ο προϋπολογισμός.
Η μείωση του ελληνικού προϋπολογισμού προκάλεσε ισχυρισμούς ότι ο κ. Γεωργίου είχε χειραγωγήσει τα στοιχεία, συμμαχώντας με τους ξένους πιστωτές εναντίον της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το Bloomberg, καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του Γεωργίου, η Eurostat έχει εγκρίνει το έργο του.
Επίσης, η ελληνική κυβέρνηση, υπό την πίεση της ΕΕ, πληρώνει μόνο ένα μέρος των υψηλών νομικών εξόδων της και η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα συνεχίζει να τον κάνει αποδιοπομπαίο τράγο για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας.
«Αυτή η παρωδία έχει τραβήξει πολύ.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αναγνωρίσει τον Γεώργιο ως γενναίο δημόσιο υπάλληλο ο οποίος έκανε τη δουλειά του, να τον αποζημιώσει για τα δικαστικά του έξοδα και να ζητήσει την άμεση επίλυση των εναπομενόντων ζητημάτων.
Και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να επιμείνει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα σε όλα τα παραπάνω» καταλήγει το Bloomberg.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης