Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Goldman Sachs εισβάλλει στη Σαουδική Αραβία - Στόχος να συμμετάσχει στο IPO της Saudi Aramco

Η Goldman Sachs εισβάλλει στη Σαουδική Αραβία - Στόχος να συμμετάσχει στο IPO της Saudi Aramco
Η Saudi Aramco σχεδιάζει να συγκεντρώσει 100 δισ. δολάρια μέσω της εισαγωγής του 5% της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας αλλά και τουλάχιστόν σε ένα ή δύο διεθνή χρηματιστήρια
Η Goldman Sachs αγόρασε μέρος του δανείου των 10 δισ. δολαρίων που είχε λάβει η Saudi Aramco από αμερικανικές, ευρωπαϊκές, ασιατικές και περιφερειακές τράπεζες, όπως η Citigroup, η JPMorgan, η HSBC και η Bank of China, καθώς επιδιώκει να διαδραματίσει ρόλο στην ιστορική δημόσια προσφορά της πετρελαϊκής εταιρείας της Σαουδικής Αραβίας, ανέφεραν πηγές στο Reuters.
Η Saudi Aramco σχεδιάζει να συγκεντρώσει 100 δισ. δολάρια μέσω της εισαγωγής του 5% της εταιρείας στο χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας αλλά και τουλάχιστόν σε ένα ή δύο διεθνή χρηματιστήρια.
Η JPMorgan Chase, η Morgan Stanley και η HSBC έχουν προσληφθεί ως διεθνείς χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι για την αρχική δημόσια προσφορά της Aramco.
Οι πηγές που μίλησαν στο Reuters ανέφεραν ότι η Goldman Sachs αναμένεται να ενταχθεί και αυτή ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος στο IPO.
Δεν είναι η πρώτη φορά που επενδυτικές τράπεζες έχουν τοποθετηθεί σε μια συμφωνία της Σαουδικής Αραβίας με την ελπίδα να κερδίσουν ένα ρόλο σε άλλη συναλλαγή αργότερα.
Οι τράπεζες που συμμετείχαν στο διεθνές ομόλογο 17,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων της Σαουδικής Αραβίας το 2016, είχαν ρόλο στο προηγούμενο κοινοπρακτικό δάνειο ύψους 10 δισ.δολαρίων.
Σε ένα άλλο σημάδι του αυξανόμενου αποτυπώματος της Goldman Sachs  στη Σαουδική Αραβία, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα  προσλήφθηκε για να διαχειριστεί την πώληση μεριδίου του αεροδρόμιο του Ριάντ, την πρώτη μεγάλη ιδιωτικοποίηση ενός αεροδρομίου στο βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης