Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Reuters: Τέσσερις κοινοπραξίες θα καταθέσουν προσφορά για την επέκταση του μετρό της Αθήνας

Reuters: Τέσσερις κοινοπραξίες θα καταθέσουν προσφορά για την επέκταση του μετρό της Αθήνας
Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών εκπνέει στις 10 Αυγούστου 2017
Τέσσερα επιχειρηματικά σχήματα αναμένεται να δείξουν ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό επέκτασης του μετρό της Αθήνας, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Η ΓΕΚ Τέρνα θα καταθέσει προσφορά στο πλαίσιο κοινοπραξίας με τη γαλλική Vinci και τη Siemens, δήλωσε εκπρόσωπος της ΓΕΚ Τέρνα.
Προσφορές αναμένεται επίσης να καταθέσουν η Άκτωρ με την ιταλική Ansaldobreda, η J&P Avax με την ιταλική Ghella και τη γαλλική Alstom και η Μυτιληναίος με την ισπανική FCC, δήλωσε στο Reuters πηγή με γνώση του θέματος που δεν κατονομάζεται.
Η προθεσμία για την υποβολή των προσφορών εκπνέει στις 10 Αυγούστου 2017, σημειώνει το Reuters.
Η διοίκηση της Ατιτκό Μετρό δήλωσε ότι θα ολοκληρώσει τον κατάλογο πιθανών αναδόχων μέχρι το τέλος του 2017.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει στη συνέχεια να υποβάλουν τεχνικές και οικονομικές προσφορές για το έργο, οι οποίες θα συγχρηματοδοτηθούν από ευρωπαϊκούς πόρους και δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει το 2019 και θα ολοκληρωθεί εντός οκτώ ετών.
Η Αττικό Μετρό θα ξεκινήσει ξεχωριστό διαγωνισμό τον Σεπτέμβριο του 2017, ώστε οι εργολάβοι να προβούν σε προπαρασκευαστικές εργασίες πριν ξεκινήσει η κατασκευή της νέας γραμμής του μετρό, δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλός του, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.
Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι τα έργα θα περιλαμβάνουν αρχαιολογική έρευνα και μετακίνηση μέρους των δικτύων κοινής ωφέλειας και αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2018.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης