Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί κερδίζουν περισσότερα με το πετρέλαιο στα 50 δολ. παρά στα 100 δολ.

Goldman Sachs: Οι μεγάλοι πετρελαιοπαραγωγοί κερδίζουν περισσότερα με το πετρέλαιο στα 50 δολ. παρά στα 100 δολ.
Οι μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου κέρδισαν περισσότερα χρήματα, όταν η μέση τιμή του brent ήταν στα 52 δολ. παρά όταν η τιμή ήταν στα 109 δολ.
Οι μεγάλοι παραγωγοί πετρελαίου κερδίζουν περισσότερα χρήματα με την τιμή του πετρελαίου στα τρέχοντα επίπεδα παρά εάν εκτοξευθεί στα 100 δολ., σύμφωνα με ανάλυση της Goldman Sachs.
Όπως αναφέρεται, εταιρείες-κολοσσοί όπως η ΒΡ και η Royal Dutch Shell έχουν προσαρμοστεί στις χαμηλότερες τιμές μειώνοντας τα κόστη και βελτιώνοντας τις διαδικασίες παραγωγής.
Επίσης, οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες πετρελαίου κέρδισαν περισσότερα χρήματα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017, όταν η μέση τιμή του brent ήταν στα 52 δολ. ανά βαρέλι, απ' ό,τι έκαναν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2014 όταν οι τιμές είναι στα 109 δολ..
Τότε, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου είχαν προκαλέσει τα στελέχη παρατείνουν τα projects, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις, τα υπερβολικά κόστη και την αναποτελεσματικότητα.
Αυτά projects επανέρχονται τώρα, παράγοντας περισσότερα έσοδα, ενώ οι εταιρείες έχουν περιορίσει τα κόστη και έχουν εκχωρήσει assets για να μειώσουν τα βάρη των χρεών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης