Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύσσεται με το ταχύτερο ρυθμό μετά την κρίση χρέους

FT: Η οικονομία της ευρωζώνης αναπτύσσεται με το ταχύτερο ρυθμό μετά την κρίση χρέους
Τα αποτελέσματα των εκλογών στις ευρωπαϊκές χώρες μείωσαν τους φόβους για την άνοδος του λαϊκισμού
Η οικονομία της ευρωζώνης έχει αναπτυχθεί με τον ταχύτερο ρυθμό μετά το ξέσπασμα της κρίσης χρέους πέντε χρόνια πριν, υπογραμμίζοντας ένα πιο φωτεινό outlook μετά τις εκλογές που μείωσαν τους φόβους για μια λαϊκιστική πολιτική απειλή.
Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times με αφορμή τα στοιχεία για την οικονομία της ευρωζώνης που ανακοινώθηκαν σήμερα (1/8/2017).
Η τριμηνιαία αύξηση του ΑΕΠ της ευρωζώνης επιταχύνθηκε από το 0,5% στο 0,6% στους τρείς μήνες έως τον Ιούνιο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Στο πλαίσιο αυτό, η ετήσια επέκταση της οικονομίας διαμορφώθηκε από το 1,9% στο 2,1%, το υψηλότερο ποσοστό μετά το δεύτερο τρίμηνο του 2011.
Παράλληλα, σημαντική βελτίωση παρουσίασε ο μεταποιητικός τομέας της ευρωζώνης.
Τα εργοστάσια στη Γαλλία προσλαμβάνουν με τον καλύτερο ρυθμό μετά το 2000 και στην Ισπανία με ρυθμό που δεν παρατηρήθηκε πριν από την έναρξη της νομισματικής ένωσης το 1998.
«Αυτό πλησιάζει την… ουτοπία» δήλωσε ο James Nixon επικεφαλής οικονομολόγος για την ευρωζώνη της Oxford Economics.
Όπως σχολιάζουν οι Financial Times, η οικονομία του μπλοκ έχει επεκταθεί για 17 συνεχόμενα τρίμηνα μετά το 2013 και η ανεργία έχει υποχωρήσει σε χαμηλό 9 ετών (9,1%) το Ιούνιο.
«Αυτά τα νούμερα είναι στην κορυφή του τι μπορεί να είναι βιώσιμο.
Εάν κοιτάξει κάποιος στα νούμερα των θέσεων εργασίας που δημιουργούνται, αυτή είναι μια πολύ εντυπωσιακή εικόνα» ειπε ο Nixon.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης