Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: H Wall Street παρουσιάζει τεράστια ανησυχητικά σημάδια - Οι απόψεις 5 αναλυτών

Business Insider: H Wall Street παρουσιάζει τεράστια ανησυχητικά σημάδια - Οι απόψεις 5 αναλυτών
Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η Wall Street οδεύει προς ένα απότομο ξύπνημα 
Τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τη Wall Street έχουν αρχίσει να κρούουν οι αναλυτές, τονίζοντας ότι το αμερικανικό χρηματιστήριο «βαδίζει» προς ένα απότομα ξύπνημα.
Κι αυτό παρ' όλου που οι βασικοί αμερικανικοί δείκτες κυμαίνονται σε κοντά σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ τα εταιρικά κέρδη αυξάνονται με ταχύτατους ρυθμούς.
Μάλιστα, κάποιοι αναλυτές θεωρούν ότι αυτή η φαινομενική δύναμη απλώς καλύπτει τα βαθύτερα προβλήματα που δημιουργούνται κάτω από την επιφάνεια.
Ο Marko Kolanovic της JP Morgan είναι ένας από εκείνους που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάλυση, το χαμηλό επίπεδο ρεκόρ μεταβλητότητας θα πρέπει να δώσει μια παύση στους διαχειριστές μετοχών.
«Το γεγονός ότι έχουμε πολλούς κύκλους μεταβλητότητας μετά το 1983, και τώρα είναι σε ιστορικά χαμηλά, δείχνει ότι μπορεί να είμαστε πολύ κοντά στο σημείο καμπής» υποστηρίζει ο ίδιος.
Ο όμιλος Baupost (fund 30 δισ. δολ.) τόνισε πρόσφατα την έλλειψη εναλλαγής τιμών ως προάγγελο για τον πόνο που αναμένεται, αποκαλώντας τον πιθανό «επιταχυντή για την επόμενη οικονομική κρίση».
Εν τω μεταξύ, η Highfields Capital Management, που επιβλέπει 13 δισ. δολ., δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η χαμηλή μεταβλητότητα δίνει στους ανθρώπους την εσφαλμένη εντύπωση ότι η αγορά δεν κινδυνεύει.
Εν τω μεταξύ, η Bank of America Merrill Lynch (ΒΑΜL) έχει τους δικούς της λόγους να περιμένει μια επερχόμενη σκληρή διόρθωση στις αμερικανικές μετοχές.
Ο Michael Hartnett, επικεφαλής της επενδυτικής στρατηγικής της BAML Global Research, επισημαίνει πως ο S&P 500 συνέχισε να ανεβαίνει σε νέα επίπεδα, ακόμα και όταν o ισολογισμός της Fed παρέμεινε σχετικά αμετάβλητος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η απόκλιση ένα «κλασικό σήμα ευφορίας».
Αυτή η υπερεξάρτηση έχει ιστορικά δείξει ότι το επενδυτικό κλίμα είναι υπερβολικό.
Με την άποψη αυτή συμφωνεί και ο Byron Wien, αντιπρόεδρος της Blackstone.
Ο ίδιος βλέπει ότι το χρηματιστήριο θα ξεπεράσει τον ισολογισμό της Fed ως προβληματικό και χαρακτήρισε την ανάπτυξη ανησυχητική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης