Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η ανάπτυξη της οικονομίας σταθεροποιείται στο 0,5% - Μomentum στον Macron

Γαλλία: Η ανάπτυξη της οικονομίας σταθεροποιείται στο 0,5% - Μomentum στον Macron
H γαλλική οικονομία αναπτύχθηκε για 4ο συνεχόμενο 3μηνο προσφέροντας momentum στον Macron
Η γαλλική οικονομία ενισχύθηκε για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο προσφέροντας momentum στον Γάλλο πρόεδρο, Emmanuel Macron, καθώς προσπαθεί να περάσει κρίσιμες μεταρρυθμίσεις.
Η ανάπτυξη της γαλλικής οικονομίας αναπτύχθηκε κατά 0,5% στο δεύτερο τρίμηνο κινούμενη στον ίδιο ρυθμό με τα προηγούμενα δύο τρίμηνα ενώ βασίστηκε στις εξαγωγές και στις επενδύσεις.
Μάλιστα, το καθαρό εμπόριο είχε τη μεγαλύτερη συμβολή μέσα σε περισσότερο από επτά χρόνια.
Με τα πολιτικά σύννεφα να έχουν φύγει χάρη στη νίκη του Macron και τις φορολογικές περικοπές που έχει εφαρμόσει ο προκάτοχός του Francois Hollande, η εμπιστοσύνη των καταναλωτών είναι σχεδόν η υψηλότερη σε μια δεκαετία, ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη βρίσκεται στο ισχυρότερο επίπεδο από το 2011.
Ωστόσο, όπως σχολιάζει το Bloomberg, η καθυστερημένη ανάκαμψη δεν θα διαρκέσει αν ο νέος 39χρονος πρόεδρος δεν κατορθώσει να εφαρμόσει με επιτυχία το πρόγραμμα οικονομικής μεταρρύθμισης του.
«Όλοι είναι ενθουσιασμένοι που η Γαλλία επέστρεψε, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι μπροστά, απλά επέστρεψε στον ρυθμό», δήλωσε ο Ludovic Subran, επικεφαλής οικονομολόγος του Euler Hermes στο Παρίσι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης