Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Το ισχυρό ευρώ ανησυχεί την ΕΚΤ - Ποια όπλα έχει στη φαρέτρα της

Goldman Sachs: Το ισχυρό ευρώ ανησυχεί την ΕΚΤ - Ποια όπλα έχει στη φαρέτρα της
Η ΕΚΤ εκτιμάται ότι θα δώσει σήμα για την έναρξη ενός αργού tapering του προγράμματος αγοράς ομολόγων το 2018
Το ισχυρό ευρώ ανησυχεί την ΕΚΤ, η οποία εξετάζει τις επιλογές της για να βάλει φρένο στο ράλι, όπως προκύπτει από ανάλυση της Goldman Sachs με ημερομηνία 27 Ιουλίου 2017.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, το ισχυρό ευρώ επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό της Ευρωζώνης.
Η ενίσχυση του ευρώ κατά 5% από τις δηλώσεις Draghi στις 27 Ιουνίου, θα επηρεάσει το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αρνητικά κατά 0,3% και τον πληθωρισμό κατά 0,5%, σε ορίζοντα τριών ετών, και ως εκ τούτου θα επηρεάσει και τις αποφάσεις της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική, σύμφωνα με τους αναλυτές της αμερικανικής επενδυτική τράπεζας.
Παρά τα μικρά περιθώρια που έχει στη διάθεσή της η ΕΚΤ - δεδομένου του θολού οικονομικού και πολιτικού τοπίου στις ΗΠΑ - το εκτελεστικό συμβούλιο ανησυχεί για το επίπεδο του ευρώ και για το ρυθμό με την οποία ανατιμάται το κοινό νόμισμα της Ευρωζώνης.
Υπό αυτό το πρίσμα, n ισχυροποίηση του forward guidance για την επιτοκιακή πολιτική, είναι το πιθανότερο και πιο εφικτό εργαλείο το οποίο θα χρησιμοποιήσει η ΕΚΤ για να σταματήσει το ράλι του ευρώ, σημειώνει η Goldman Sachs.
Η ΕΚΤ εκτιμάται ότι θα δώσει σήμα για την έναρξη ενός αργού tapering του προγράμματος αγοράς ομολόγων το 2018.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης