Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Οι τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν ηγέτες της Wall Street

Goldman Sachs: Οι τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν ηγέτες της Wall Street
Τόσο και οι τραπεζικές όσο και οι τεχνολογικές θα διατηρήσουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο τους στη Wall Street 
Στο ίδιο μοτίβο με το 2016 θα κινηθεί και το 2017 η Wall Street, καθώς, σύμφωνα με την Goldman Sachs, κυρίαρχοι του παιχνιδιού θα είναι οι τεχνολογικές και τραπεζικές μετοχές.
Αυτοί οι δυο κλάδοι ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων καταλυτών πίσω από το ράλι του αμερικανικού χρηματιστηρίου μετά τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο του 2016.
Παρ' όλο που τόσο οι τραπεζικές όσο και οι τεχνολογικές μετοχές έχουν υποχωρήσει από τα υψηλά που σημείωσαν -λόγω των ανησυχιών για την κυβέρνηση του Donald Trump- έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το εν λόγω «δίδυμο» είναι εκείνο που έχει τις καλύτερες επιδόσεις κατά τους τελευταίους 12 μήνες.
«Οι χρηματοπιστωτικές και τεχνολογικές μετοχές έχουν αποκλίνει δύο φορές τους τελευταίους εννέα μήνες, έπειτα από χρόνια συνεχών υψηλών αποδόσεων.
Αναμένουμε ότι και οι δύο κλάδοι θα υπεραποδώσουν (outperform ), αλλά για διαφορετικούς λόγους: την ανάπτυξη και την αλλαγή στην ανάπτυξη, αντίστοιχα», γράφει αναφέρεται σε σχετική ανάλυση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ο τεχνολογικός τομέας θα έχει αύξηση πωλήσεων της τάξης του 9% το 2017, την υψηλότερη σε οποιοδήποτε τομέα, «και οι επενδυτές θα συνεχίσουν να επιβραβεύουν τις μετοχές εταιρειών που αναπτύσσονται σε ένα μέτρο οικονομικό περιβάλλον».
Από την άλλη πλευρά, οι χρηματοπιστωτικές μετοχές αναμένεται να ωφεληθούν καθώς το ποσό που επιστρέφουν στους μετόχους μέσω των εξαγορών και τα μερίσματα αναμένεται να αυξηθεί κατά 43%, ή συνολικά 40 δισ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης