Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Περισσότερο κερδισμένοι όσοι επενδύουν σε «πράσινη» ενέργεια και διαφανείς εταιρείες

Περισσότερο κερδισμένοι όσοι επενδύουν σε «πράσινη» ενέργεια και διαφανείς εταιρείες
Τι μαρτυρούν τα στοιχεία των δεικτών της MSCI… 
Η περιβαλλοντική συνείδηση (;) μπορεί να αποδειχθεί και κερδοφόρα σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως σε αυτή των επενδυτών που επέλεξαν να τοποθετήσουν χρήματα στις αναδυόμενες αγορές.
Όπως διαπιστώνουν οι Financial Times, βασιζόμενοι στα στοιχεία των δεικτών της MSCI, οι επενδυτές που βάζουν χρήματα σε ρυπογόνες, κρατικές εταιρείες (σσ: όπως στην Κίνα) που αγνοούν τα εργασιακά δικαιώματα και αποφεύγουν τη διαφάνεια, έχουν απώλειες ή χαμηλότερη απόδοση σε σχέση με τους ομολόγους τους που εστιάζουν σε εταιρείες με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβερνητικά (environmental, social and governance, ESG) πρότυπα.
Από που προκύπτει το παραπάνω;
Ο δείκτης MSCI EM ESG, που απαρτίζεται από μετοχές 417 εισηγμένων με ESG, έχει ξεπεράσει σε απόδοση τον δείκτη MSCI EM (αποτυπώνει το σύνολο της απόδοσης για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών), μετά το πέρας της χρηματοπιστωτικής κρίσης της περιόδου 2007-2009.
Μάλιστα, τον Ιούνιο η υπέρβαση έφτασε στο ύψιστο σημείο, ήτοι 51,84 μονάδες.
Ο MSCI EM ESG αποκλείει επιχειρήσεις που ασχολούνται με το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια, την πυρηνική ενέργεια, τα όπλα ή είναι ρυπογόνες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης