Τελευταία Νέα
Οικονομία

Reuters: Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές «έριξε» τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων

Reuters: Η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές «έριξε» τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Για ευνοϊκό timing κάνει λόγο αναλυτής της Barclays αναφερόμενος στην έκδοση του ελληνικού ομολόγου
Για σημαντική υποχώρηση των κοστών δανειστών της Ελλάδας (δηλ. τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων) που παρέμειναν κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο τους μετά το 2010 καθώς η χώρα προσπάθησε να βάλει ένα τέλος στην τριετή εξορία από τις αγορές, κάνει λόγο το Reuters.
Περίπου πέντε χρονιά αφού ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Mario Draghi, είπε το περίφημο «ό,τι κι αν χρειαστεί» για τη διάσωση του ευρώ, η πώληση ομολόγου από την πιο αδύναμη οικονομία του μπλοκ είναι το πιο ξεκάθαρο σημάδι τη ανάκαμψης της ευρωζώνης από την ασφυκτική κρίση χρέους.
«Το timing είναι ευνοϊκό από την άποψη μακροοικονομίας και αγοράς» επισημαίνει ο επικεφαλής Ευρωπαίος οικονομολόγος της Barclays, Antonio Garcia Pascual.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το timing είναι ευνοϊκό για μια σειρά από λόγους, μεταξύ των οποίων το πρωτογενές πλεόνασμα και η χρηματοδοτική στήριξη, η βελτίωση των οικονομικών συνθηκών, οι περιορισμένοι πολιτικοί κίνδυνοι και η ελάφρυνση του χρέους που θα συμφωνηθεί αργότερα φέτος (2017) ή το 2018.
Η ελληνική κυβέρνηση δήλωσε ότι η έκδοση ομολόγου είναι ένας δοκιμαστικός αγώνας αλλά και ότι είναι μέρος μιας συνολικής στρατηγικής για να διασφαλιστεί ότι η χώρα μπορεί επιστρέψει πλήρως στις αγορές το επόμενο έτος.
«Αυτό βήμα μπορεί να θεωρηθεί μόνο συμβολικό, διότι η υπερχρεωμένη χώρα, που ακόμα εξαρτάται από τη χρηματοδοτική βοήθεια, δεν θα μπορεί να αναχρηματοδοτηθεί πλήρως μέσω της αγοράς κεφαλαίων» αναφέρεται σε σημερινή (25/7/2017) ανάλυση της DZ Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης