Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η EKT για δήλωση Lagarde περί stress tests στις ελληνικές τράπεζες: Γνωστό το πρόγραμμα σε ορίζοντα 12 μηνών

Η EKT για δήλωση Lagarde περί stress tests στις ελληνικές τράπεζες: Γνωστό το πρόγραμμα σε ορίζοντα 12 μηνών
Άμεση απάντηση της ΕΚΤ στις δηλώσεις Lagarde για την ανάγκη επικαιροποιημένων stress tests στις ελληνικές τράπεζες
«Η τραπεζική εποπτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  έχει αποφασίσει για τις εποπτικές προτεραιότητές της, σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες για τους επόμενους 12 μήνες.
Είναι γνωστές και περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, επιτόπιους ελέγχους σε συγκεκριμένους τομείς των διάφορων ελληνικών τραπεζών» τονίζει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της ΕΚΤ, απαντώντας στις δηλώσεις της Lagarde για την ανάγκη επικαιροποιημένων stress tests.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση της διευθύντριας του ΔΝΤ Christine Lagarde,  η οποία υποστήριξε «οι εποπτικές αρχές πρέπει να κάνουν επιπλέον ενέργειες, περιλαμβανομένων επικαιροποιημένων asset quality review και stress test, ώστε να εξασφαλιστεί ότι οι τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες πριν από το τέλος του προγράμματος».
Η δήλωση του εκπροσώπου της ΕΚΤ, έχει ως εξής:
«Η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ έχει αποφασίσει για τις εποπτικές προτεραιότητές της, σχετικά με τις ελληνικές τράπεζες για τους επόμενους 12 μήνες.
Είναι γνωστές και περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, επιτόπιους ελέγχους σε συγκεκριμένους τομείς των διαφόρων ελληνικών τραπεζών.
Εάν/όταν γίνει αίτημα για την προσθήκη επιπρόσθετων δραστηριοτήτων, σε αυτό το εποπτικό της πρόγραμμα, η τραπεζική εποπτεία της ΕΚΤ θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης