Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη και ιστορικά υψηλά για τη Wall Street - Ώθηση από τεχνολογικό κλάδο και Morgan Stanley

Κέρδη και ιστορικά υψηλά για τη Wall Street - Ώθηση από τεχνολογικό κλάδο και Morgan Stanley
Όλοι οι μεγάλοι δείκτες έκλεισαν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (19/7/2017) η Wall Street, με όλους τους μεγάλους δείκτες να κλείνουν σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, λαμβάνοντας ώθηση από τις τεχνολογικές μετοχές, αλλά και από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Morgan Stanley για το β’ τρίμηνο του 2017.
Παρά τις πιέσεις από τη μετοχή της ΙΒΜ, o Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,31%, στο ιστορικό υψηλό των 21.640,75 μονάδων, ενώ οι S&P 500 και Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 0,54% και 0,64% αντίστοιχα και έκλεισαν στα επίσης ιστορικά υψηλά των 2.473,83 και 6.385,04 μονάδων.



Η μετοχή της ΙΒΜ διολίσθησε κατά 4,27%, στον απόηχο των μεικτών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες για το β’ τρίμηνο του 2017, με τα κέρδη της ανά μετοχή να ξεπερνούν τις προσδοκίες αλλά τις πωλήσεις να απογοητεύουν.
Σήμερα, η Morgan Stanley ανακοίνωσε πως τα κέρδη της ενισχύθηκαν κατά 11,4%, στα 1,76 δισ. δολ. (0,87 δολ. ανά μετοχή), έναντι κερδών 1,6 δισ. δολ. (0,75 δολ. ανά μετοχή) του αντίστοιχου τριμήνου του προηγούμενου έτους.
Μάλιστα, τα αποτελέσματά της ξεπέρασαν κατά μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η κερδοφορία της Morgan Stanley να διαμορφωθεί στα 0,76 δολ. ανά μετοχή, ενώ η αμερικανική τράπεζα ανέφερε επίσης καλύτερα των προσδοκιών έσοδα από συναλλαγές.
Η μετοχή της Morgan Stanley σημείωσε «άλμα» 3,28%, όντας η μόνη αμερικανική τράπεζα που καταφέρνει να καταγράψει ισχυρές επιδόσεις στις δραστηριότητες συναλλαγών.
Τις προηγούμενες ημέρες, Citigroup, Goldman Sachs και JPMorgan Chase απογοήτευσαν τους επενδυτές καθώς, παρά το γεγονός ότι ανέφεραν κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, τα έσοδά τους από συναλλαγές διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.
Η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων β’ τριμήνου έχει ξεκινήσει μέχρι στιγμής αρκετά ικανοποιητικά, με το 77% των 53 εταιρειών του S&P 500 να έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών και το 75% καλύτερα έσοδα.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι η κατασκευή νέων κατοικιών αυξήθηκε τον Ιούνιο του 2017 στις ΗΠΑ με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο του 2017, μετά από πτώση τους επί τρεις συνεχόμενους μήνες.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,3% τον Ιούνιο.
Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων ενισχύθηκαν, με το επιτόκιο του 10ετούς να βρίσκεται κοντά στο 2,27% και τους 2ετούς περίπου στο 1,36%.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολουθούσαν με προσοχή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ουάσιγκτον, καθώς χθες Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές ανέφεραν ότι θα αντιταχθούν στην κατάργηση του Obamacare χωρίς αντικατάστασή του με ένα νέο.
Σήμερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, επέκρινε τους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές για την αποτυχία να καταλήξουν σε μια συμφωνία.
Μάλιστα, ο Trump απαίτησε από τους γερουσιαστές να μην φύγουν από την Ουάσιγκτον για διακοπές έως ότου περάσει από το Κογκρέσο το νέο νομοσχέδιο για την περίθαλψη και την υγεία.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης