Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη στη Wall Street, με ώθηση από Morgan Stanley - Σε ιστορικά υψηλά Nasdaq και S&P 500

Ήπια κέρδη στη Wall Street, με ώθηση από Morgan Stanley - Σε ιστορικά υψηλά Nasdaq και S&P 500
Η Morgan Stanley ανέφερε έσοδα από συναλλαγές καλύτερα των προσδοκιών
Με ήπια κέρδη άνοιξε σήμερα (19/7/2017) η Wall Street, με τους δείκτες Nasdaq και S&P 500 να βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές ικανοποιήθηκαν από τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Morgan Stanley για το β’ τρίμηνο του 2017.
Περί τις 16:40, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,22% και κινείτο στις 2.466,12 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,46% υψηλότερα, στις 6.373,18 μονάδες.
Την ίδια ώρα, οριακές διακυμάνσεις κατέγραφε ο Dow Jones Industrial average, ο οποίος ενισχυόταν μόλις κατά 0,01%, στις 21.577,16 μονάδες.


Τα κέρδη της Morgan Stanley ενισχύθηκαν κατά 11,4%, στα 1,76 δισ. δολ. (0,87 δολ. ανά μετοχή), έναντι κερδών 1,6 δισ. δολ. (0,75 δολ. ανά μετοχή) του αντίστοιχου τριμήνου του προηγούμενου έτους.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν κατά μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν η κερδοφορία της Morgan Stanley να διαμορφωθεί στα 0,76 δολ. ανά μετοχή, ενώ η αμερικανική τράπεζα ανέφερε έσοδα από συναλλαγές επίσης καλύτερα των προσδοκιών.
Η μετοχή της Morgan Stanley σημείωσε «άλμα» 4% στο άνοιγμα, όντας η μόνη αμερικανική τράπεζα που καταφέρνει να καταγράψει ισχυρές επιδόσεις στις δραστηριότητες συναλλαγών.
Τις προηγούμενες ημέρες, Citigroup, Goldman Sachs και JPMorgan Chase απογοήτευσαν τους επενδυτές καθώς, παρά το γεγονός ότι ανέφεραν κέρδη καλύτερα των προσδοκιών, τα έσοδά τους από συναλλαγές διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.
Την ίδια ώρα, ο Dow Jones δεχόταν πιέσεις από τα μεικτά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η ΙΒΜ, με τα κέρδη ανά μετοχή να ξεπερνούν τις προσδοκίες και τις πωλήσεις να απογοητεύουν.
Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της υποχώρησαν για 21ο συνεχόμενο τρίμηνο, πιέζοντας τη μετοχή κατά 2,7% χαμηλότερα.
Η περίοδος δημοσίευσης αποτελεσμάτων β’ τριμήνου έχει ξεκινήσει μέχρι στιγμής αρκετά καλά, με το 77% των 53 εταιρειών του S&P 500 να έχουν αναφέρει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών και το 75% καλύτερα έσοδα.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι η κατασκευή νέων κατοικιών αυξήθηκε τον Ιούνιο στις ΗΠΑ με τον ταχύτερο ρυθμό από τον Φεβρουάριο του 2017, μετά από πτώση τους επί τρεις συνεχόμενους μήνες.
Ειδικότερα, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 8,3% τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης