Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Citigroup: Μη βιώσιμο θα κρίνει το ελληνικό χρέος το ΔΝΤ στις 20/07 - Συμμετοχή χωρίς κεφάλαια

tags :
Citigroup: Μη βιώσιμο θα κρίνει το ελληνικό χρέος το ΔΝΤ στις 20/07 - Συμμετοχή χωρίς κεφάλαια
H γενική διευθύντρια του ΔΝΤ έχει συμφωνήσει στην επί της αρχής συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου
Μη βιώσιμο θα κριθεί το ελληνικό χρέος από το ΔΝΤ στη συνεδρίαση της 20ης Ιουλίου 2017, σημειώνει η Citigroup στο ημερήσιο σχόλιό της (18/07/2017), το οποίο παρουσιάζει το bankingnews.gr.
Σύμφωνα με πηγές, οι πιθανότητες εκταμίευσης της δόσης ύψους 1,6 δισ. ευρώ την οποία έχει ζητήσει η Αθήνα είναι μηδαμινές, καθώς το Ταμείο αναμένει το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου, ώστε να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις του Βερολίνου για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Το ΔΝΤ υποστηρίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα χρειαστούν επιπλέον ανακεφαλαιοποίηση 10 δισ. ευρώ, γεγονός που θα αυξήσει το δημόσιο χρέος.
Οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας αναμένεται να αυξηθούν πάνω από το 20% ετησίως μετά το 2030, παράμετρος η οποία καθιστά το δημόσιο χρέος της Ελλάδας μη βιώσιμο.
Όπως σχολιάζει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ έχει συμφωνήσει στην επί της αρχής συμμετοχή στο ελληνικό πρόγραμμα, χωρίς χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένεται να εγκρίνει την πρόταση της Lagarde.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης