Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Μετά από πολλά χρόνια ύφεσης η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης

Παπαδημούλης: Μετά από πολλά χρόνια ύφεσης η Ελλάδα εισέρχεται σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και το πράττει από το καλοκαίρι του 2015 τόνισε ο κ.Παπαδημούλης
Η Ελλάδα ύστερα από πολλά χρόνια ύφεσης, αβεβαιότητας και στασιμότητας εισέρχεται σε τροχιά σταθερότητας και ανάπτυξης υποστηρίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
Ο κ.Παπαδημούλης σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «Greek Observer» αναφέρει ότι το ζητούμενο για την κυβέρνηση «είναι να συνεχίσουμε τη μεγάλη προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από δυόμισι χρόνια, να βελτιώσουμε τις αδυναμίες του κρατικού μηχανισμού».
Αφού κάνει ειδική αναφορά στους θετικούς δημοσιονομικούς δείκτες της τελευταίας διετίας, με αιχμή τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, και σημειώνει τη σταθερή μείωση της ανεργίας από το 27% στο 21% αλλά και την πρόταση της Κομισιόν για έξοδο της Ελλάδας από το καθεστώς επιτήρησης λόγω υπερβολικού ελλείμματος, ο κ.Παπαδημούλης αφήνει σαφείς αιχμές για κακοδιαχείριση και σπάταλη αναποτελεσματική πολιτική από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα και το πράττει από το καλοκαίρι του 2015 και μετά, με μεθοδικότητα και σταθερότητα.
Απαιτείται ακόμη καλύτερος συντονισμός και αποτελεσματικότητα στο κυβερνητικό έργο, διαρκής διάλογος με την κοινωνία και τους κοινωνικούς φορείς, επιτάχυνση του μεταρρυθμιστικού έργου και της πολιτικής προσέλκυσης βιώσιμων και μακροχρόνιων επενδύσεων» τονίζει ο κ.Παπαδημούλης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συμμετοχή των 13 περιφερειών στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
«Θέλουμε να ακούσουμε τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς και να αντιμετωπίσουμε μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία τα προβλήματα και τις προκλήσεις» επισημαίνει ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος εκτιμά ότι τα έσοδα από τον τουρισμό σε συνδυασμό με την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μπορούν να ενισχύσουν τα κρατικά ταμεία δίνοντας τη δυνατότητα αλλαγής του φορολογικού μείγματος, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε φοροελαφρύνσεις και στην ενίσχυση των δαπανών για το κοινωνικό κράτος.
«Με την προοπτική οριστικής εξόδου από την επιτροπεία τον επόμενο χρόνο, η συζήτηση και η πολιτική αντιπαράθεση θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο παρόν και το μέλλον, και όχι στο παρελθόν» τονίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βάλλει κατά της ΝΔ, κατηγορώντας την ότι ακολουθεί πολιτική στείρας αντιπαράθεσης, ενώ αφήνει σαφείς αιχμές και κατά του ΠΑΣΟΚ ότι τείνει να καταστεί «δορυφόρος» της ΝΔ.
«Ο ελληνικός λαός θέλει να προχωρήσει μπροστά, με προοδευτικές πολιτικές, σε πείσμα όσων συνεχίζουν να μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν» τονίζει ο κ.Παπαδημούλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης