Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τρεις πλειοδότες για τα NPLs 4 διασωθεισών τραπεζών της Ιταλίας, ύψους 1 δισ. ευρώ

Reuters: Τρεις πλειοδότες για τα NPLs 4 διασωθεισών τραπεζών της Ιταλίας, ύψους 1 δισ. ευρώ
Τα αμερικανικά funds Fortress Investment Group, Bain Capital και Blackstone έχουν επιλεγεί για να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές 
Τα αμερικανικά funds Fortress Investment Group, Bain Capital και Blackstone έχουν επιλεγεί για να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές για ένα ιταλικό χαρτοφυλάκιο μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) ύψους 1,1 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε δημοσίευμα του «Reuters», επικαλούμενο δύο πηγές.
Στο πλαίσιο της ιταλικής διάσωσης της Banca Marche, της Banca Etruria, της CariFerrara και της CariChieti τον Νοέμβριο του 2015, τα ακαθάριστα επισφαλή δάνεια από τις τέσσερις τράπεζες, αξίας 10,3 δισ. ευρώ, μεταφέρθηκαν σε ένα ξεχωριστό όχημα, το οποίο ονομάστηκε REV-Gestione Crediti.
Το REV έχει συμπεριλάβει στη λίστα των επικρατέστερων τα τρία funds των ΗΠΑ μετά από περισσότερες από 24 εκδηλώσεις ενδιαφέροντος για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, το οποίο υποστηρίζεται κυρίως από περιουσιακά στοιχεία ιδιοκτησίας, ανέφεραν οι πηγές.
Τα τρία funds θα πρέπει να υποβάλουν δεσμευτικές προτάσεις τον Οκτώβριο, ανέφεραν οι πηγές, προσθέτοντας ότι ένας τέταρτος πλειοδότης, η Starwood Capital Group, μπορεί να παραμείνει στην κούρσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης