Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούλιο 2017 - Πτώση των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο

ΗΠΑ: Υποχώρησε η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Ιούλιο 2017 - Πτώση των λιανικών πωλήσεων τον Ιούνιο
Ο προκαταρκτικός δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διολίσθησε στις 93,1 μονάδες, από 95,1 τον Ιούνιο 
Υποχώρησε τον Ιούλιο του 2017 η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, καθώς συνέχισαν να μειώνονται οι προσδοκίες για τις μακροπρόθεσμες μελλοντικές οικονομικές προοπτικές, παρά την αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση.
Ειδικότερα, ο προκαταρκτικός δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίσιγκαν διολίσθησε στις 93,1 μονάδες, από 95,1 τον Ιούνιο και έναντι των προσδοκιών των οικονομολόγων για 95.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στις 113,2 μονάδες, από 112,5 τον Ιούνιο, «αγγίζοντας» και πάλι το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2005.
Στον αντίποδα, ο δείκτης καταναλωτικών προσδοκιών διαμορφώθηκε στις 80,2 μονάδες, από 83,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Σε μια ξεχωριστή έκθεση, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε πως οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 0,2% τον Ιούνιο.
Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία πτώση των λιανικών πωλήσεων, μετά την υποχώρησή τους κατά 0,1% τον Μάιο, έναντι της προκαταρκτικής εκτίμησης που έκανε λόγο για πτώση 0,3%.
Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 2,8% τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης