Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Υποχώρησαν κατά -3% τα κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 3,87 δισ. δολ.

tags :
Citigroup: Υποχώρησαν κατά -3% τα κέρδη για το β΄ τρίμηνο 2017 - Στα 3,87 δισ. δολ.
Τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας ενισχύθηκαν κατά +2% στα 17,9 δισ. δολ.
Πτώση της τάξεως του -3% κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Citigroup το β΄ τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (14/7) η αμερικανική τράπεζα, με τα αποτελέσματα ωστόσο να αποδεικνύονται καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της αμερικανικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 3,87 δισ. δολ. έναντι 4 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τα κέρδη ανα μετοχή ωστόσο να διαμορώνονται στα 1,28 δολ. έναντι 1,24 δολ. το β΄ τρίμηνο του 2016.
Παράλληλα, τα έσοδα της Citigroup ενισχύθηκαν κατά +2% στα 17,9 δισ. δολ. έναντι 17,5 δισ. δολ. το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν έσοδα ύψους 17,4 δισ. δολ.
«Κατά τη διάρκεια του τριμήνου είδαμε μία συνεχή δυναμική στις επιχειρήσεις μας, με τα δάνεια και τα έσοδα να αυξάνονται αμφότερα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Michael Corbat.
Σύμφωνα με τη Citigroup, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε το τμήμα λιανικής τραπεζικής, τα έσοδα του οποίου ενισχύθηκαν κατά +5% στα 4,9 δισ. δολ., καθώς τα υψηλότερα έσοδα από τις δραστηριότητες των καρτών αντιστάθμισαν τα χαμηλότερα έσοδα των υπολοίπων υπηρεσιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης