Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δεσμεύσεις Trump - Macron για «δίκαιο» εμπόριο και κοινή δράση κατά του κυβερνοεγκλήματος και της τρομοκρατίας

Δεσμεύσεις Trump - Macron για «δίκαιο» εμπόριο και κοινή δράση κατά του κυβερνοεγκλήματος και της τρομοκρατίας
Ο Trump άφησε να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αλλάξει τη θέση του σχετικά με τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα 
Να προωθήσουν το «ελεύθερο και δίκαιο εμπόριο» συμφώνησαν σήμερα (13/7/2017) ΗΠΑ και Γαλλία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump.
Αναφερόμενος στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι «σέβεται την απόφαση» του Ρεπουμπλικανού προέδρου να αποσύρει τη χώρα του από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, υπογραμμίζοντας όμως ότι ο ίδιος «παραμένει δεσμευμένος» σε αυτή τη συμφωνία.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Macron, οι δύο χώρες συμφώνησαν να αναλάβουν κοινή δράση για την καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος και της προπαγάνδας μέσω του διαδικτύου.
Σχετικά με τη Συρία, τόνισε ότι μαζί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ζήτησαν από τους διπλωμάτες των χωρών τους να καταρτίσουν τις προσεχείς εβδομάδες μια συγκεκριμένη πρωτοβουλία με στόχο την προετοιμασία του μέλλοντος της Συρίας.
«Σχετικά με την κατάσταση μεταξύ Ιράκ και Συρίας, συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί, ιδίως για την οικοδόμηση ενός οδικού χάρτη για τη μεταπολεμική περίοδο», δήλωσε ο Macron.
Από την πλευρά του, ο Trump δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να επιτύχουν «αμοιβαίες και δίκαιες» εμπορικές συμφωνίες.
Σημείωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Macron πρέπει να «δώσουν προτεραιότητα» στις χώρες και στους πολίτες τους, αλλά και να «σεβαστούν» ολόκληρο τον κόσμο.
Αναφερθείς στο θέμα του κλίματος, ο Trump υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ «δεσμεύονται να έχουν ηγετικό ρόλο στην προστασία του περιβάλλοντος».
Ο ίδιος δήλωσε ότι «κάτι θα μπορούσε να συμβεί σε σχέση με τη συμφωνία του Παρισιού», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να αλλάξει τη θέση του σχετικά με τη συμφωνία του Παρισιού.
Ο Trump δήλωσε ακόμη ότι οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να συνεργαστούν για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και να εργαστούν για τη διακοπή της χρηματοδότησης εξτρεμιστών.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο αμερικανός πρόεδρος επέμενε ότι οι δεσμοί μεταξύ Γαλλίας και ΗΠΑ, καθώς και μεταξύ αυτού και του Macron, είναι «άθραυστοι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης