Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Βήμα – βήμα βγαίνουμε από την χρεοκοπία και τα μνημόνια που μας έβαλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Παπαδημούλης: Βήμα – βήμα βγαίνουμε από την χρεοκοπία και τα μνημόνια που μας έβαλαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ
Στην έξοδο της Ελλάδας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος ύστερα από 8 χρόνια αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Στην απόφαση της Κομισιόν να εξέλθει η Ελλάδα από τη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος ύστερα από 8 χρόνια αναφέρθηκε με μήνυμα του στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης.
«Από έλλειμμα 15,1% το 2009, 1,2% φέτος και πλεόνασμα 0,6% το 2018.
Βήμα-βήμα βγαίνουμε από την χρεοκοπία και τα μνημόνια που μας έβαλαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» έγραψε στο twitter ο κ.Παπαδημούλης.
Σημειώνεται ότι ο κ.Τσίπρας χαρακτήρισε την απόφαση της Κομισιόν «εξαιρετική είδηση με ιδιαίτερο συμβολισμό» και «ένα ακόμα καθοριστικό βήμα για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση».
«Πρόκειται για ακόμα ένα καθοριστικό βήμα για την οριστική μας έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία που επιβεβαιώνει την σταθερή μας πορεία και την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.
Διότι μετά από μια μακρά περίοδο καταστροφικής ύφεσης, η ελληνική οικονομία μεταβαίνει στην περίοδο της δυναμικής ανάκαμψης, της ανάπτυξης και της ανάκτησης της εμπιστοσύνης» είπε ο πρωθυπουργός.
Από την πλευρά της η ΝΔ με ανακοίνωση της σχολίασε πως «η έξοδος από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος δεν δίνει ελάφρυνση στους Έλληνες».
«Δυστυχώς σήμερα, ο τερματισμός της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος δεν φέρνει ελάφρυνση στους Έλληνες.
Και αυτό γιατί η Κυβέρνηση ψήφισε το τέταρτο Μνημόνιο, με νέα μέτρα λιτότητας, ύψους 5,1 δισ ευρώ, τα οποία θα αρχίσουν να εφαρμόζονται από το 2019, και δέσμευσε τη χώρα σε εξοντωτικά πρωτογενή πλεονάσματα, ύψους 3,5% του Α.Ε.Π., για πολλά χρόνια» ανέφερε η ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης