Τελευταία Νέα
Διεθνή

S&P: Αντιμέτωπες με υποβαθμίσεις οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, εάν δεν ενισχυθούν οι τιμές του αργού

S&P: Αντιμέτωπες με υποβαθμίσεις οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, εάν δεν ενισχυθούν οι τιμές του αργού
Η S&P έχει εκδώσει αρνητικές προοπτικές αξιολόγησης για τις ExxonMobil, Chevron Corp και Total
Αντιμέτωπες με αυξημένες πιέσεις υποβάθμισης της πιστοληπτικής τους ικανότητας θα μπορούσαν να βρεθούν οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, σε περίπτωση που οι τιμές του αργού παραμείνουν σε επίπεδα κάτω των 50 δολ. ανά βαρέλι κατά μέσο όρο μέχρι τα τέλη του 2018, και δεν αντισταθμιστούν από τη μείωση του κόστους, προειδοποίησε σήμερα (12/7/2017) η S&P Global.
Η S&P έχει επί του παρόντος προειδοποιήσει για υποβάθμιση (σ.σ.: έχει εκδώσει αρνητικές προοπτικές αξιολόγησης) τις ExxonMobil, Chevron Corp και Total, ενώ στις υπόλοιπες «μεγάλες εταιρείες» περιλαμβάνονται η Royal Dutch Shell και η ΒΡ.
«Αν οι τιμές του πετρελαίου διαπραγματεύονται σταθερά κάτω από τις υποθέσεις μας (50 δολ. ανά βαρέλι κατά μέσο όρο μέχρι το τέλος του 2018), η πίεση υποβάθμισης για πολλές αξιολογήσεις θα αυξηθεί», αναφέρεται σε έκθεση της S&P.
Ο οίκος πρόσθεσε ότι μια ήπια αύξηση των τιμών του πετρελαίου θα βοηθούσε τις πιστωτικές μετρήσεις, αλλά ότι για τις περισσότερες από τις μεγάλες εταιρείες - με εξαίρεση τη Shell - «μένει να δούμε» αν μπορούν να δουν αναβαθμίσεις χωρίς μια ισχυρή και σταθερή ανάκαμψη των τιμών του αργού.
Τα επίπεδα χρέους των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών έχουν διογκωθεί, με το συνολικό τους χρέος να φθάνει σχεδόν τα 300 δισ. δολ. το 2014, από λίγο κάτω των 200 δισ. δολ. το 2009, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της S&P.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης