Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παπαδημούλης: Χρειαζόμαστε αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση – Λιγότερα συνθήματα, πολλή δουλειά

Παπαδημούλης: Χρειαζόμαστε αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση – Λιγότερα συνθήματα, πολλή δουλειά
Όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση, τόσο το καλύτερο είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέση ότι αυτό που χρειάζεται η κυβέρνηση είναι μια αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση και ότι αυτό που προέχει είναι περισσότερη δουλειά και λιγότερα συνθήματα διατύπωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης περιγράφοντας τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης.
«Έχουμε μπροστά μας δύο μεγάλους στόχους:
Πρώτον, να βγάλουμε τη χώρα, οριστικά τον Αύγουστο του 2018, από τα μνημόνια και την επιτροπεία, όπου μας έβαλαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ.
Έχουμε ακόμη σκληρή δουλειά μπροστά μας, αλλά τα πιο δύσκολα βρίσκονται ήδη πίσω μας.
Δεύτερον: Χρειάζεται ένας ευρύς διάλογος αλλά και άμεσα μέτρα από τώρα, για το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας την επόμενη δεκαετία.
Για τις αλλαγές που απαιτούνται στη διοίκηση, την οικονομία, τη δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες που έφεραν τη χρεοκοπία και τα μνημόνια, αλλά και οι προκλήσεις του μέλλοντος.
Η οικονομία βρίσκεται ήδη σε τροχιά ανάκαμψης.
Πρώτη προτεραιότητα για τη χώρα και όχι μόνο για την κυβέρνηση, είναι η ταχύτερη δυνατή μείωση της ανεργίας.
Αυτό σημαίνει περισσότερες επενδύσεις όλων των μορφών, ενίσχυση της εξωστρέφειας της οικονομίας, εκσυγχρονισμό και ενίσχυση της διοίκησης, απλούς και σταθερούς κανόνες και περιορισμό της γραφειοκρατίας.
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να παράγουμε περισσότερο πλούτο στη χώρα, για να μπορούμε να τον μοιράζουμε και δικαιότερα.
Οι στόχοι έχουν ήδη τεθεί από τον Πρωθυπουργό.
Τώρα τα λόγια πρέπει να μεταφράζονται καθημερινά σε πράξη και μετρήσιμο αποτέλεσμα.
Αποτελεσματικότερη διακυβέρνηση δηλαδή.
Λιγότερα συνθήματα και πιο πολλή δουλειά» είπε μιλώντας στο real.gr ο κ.Παπαδημούλης,  οποίος υπογράμμισε πως «η επιτυχής ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης χωρίς καθυστερήσεις, είναι «κλειδί» για την επιτυχία του σχεδιασμού της σταδιακής, δοκιμαστικής εξόδου στις αγορές αρκετά πριν το τέλος του προγράμματος, την περαιτέρω ενίσχυση των επενδύσεων και της αποκλιμάκωσης των επιτοκίων για τα ελληνικά ομόλογα».
«Τα προαπαιτούμενα έχουν ήδη προσδιοριστεί.
Δεν εμπεριέχουν νέα δημοσιονομικά μέτρα, αλλά κυρίως την εφαρμογή αποφάσεων που έχουν ήδη ληφθεί.
Όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση, τόσο το καλύτερο.
Γιατί οι καθυστερήσεις, όπως έδειξε η σχετική εμπειρία, ακόμη κι αν οφείλονται σε διαφωνίες μεταξύ των δανειστών, κάνουν ζημιά και ενίοτε, φέρνουν και πρόσθετες απαιτήσεις και μέτρα.
Και αυτό πρέπει να αποφευχθεί» είπε ο κ.Παπαδημούλης.
Ερωτηθείς για τη συνεργασία με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ο κ.Παπαδημούλης υποστήριξε ότι το «όχι» της Γεννηματά στην πρόταση Τσίπρα για διάλογο, «την φέρνει σε πλήρη αντίθεση με την ηγεσία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, που καλούν συστηματικά τον Αλέξη Τσίπρα ως παρατηρητή στις Συνόδους τους και στηρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Κυβέρνηση».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει σήμερα, παρά τις αδυναμίες του, τη μεγάλη πλειοψηφία των δυνάμεων της Αριστεράς αλλά και της Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα.
Γι’ αυτό και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές δεν τηρούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη.
Πολύ περισσότερο δε, δεν αβαντάρουν τη στρατηγική της ΝΔ, όπως κάνουν τα εκ δεξιών της κας Γεννηματά «βαρίδια» του ΠΑΣΟΚ, όπως οι κ. κ. Βενιζέλος, Λοβέρδος, Σημίτης κ.λπ.
Ο διάλογος των ευρύτερων αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων θα προχωρήσει και στην Ελλάδα, παρά τη βιαστική και λανθασμένη άρνηση της κας Γεννηματά.
Γιατί η διαμόρφωση μιας πλατειάς προοδευτικής συμμαχίας, έναντι της νεοφιλελεύθερης και ακροδεξιίζουσας ΝΔ, αποτελεί ιστορική ανάγκη» τόνισε ο κ.Παπαδημούλης, ο οποίος χαρακτήρισε αναγκαστική και όχι εύκολη επιλογή την κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης