Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Morgan Stanley: Ο Ηρακλής, τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας και η… Wall Street

Morgan Stanley: Ο Ηρακλής, τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας και η… Wall Street
Η αστάθεια στις τεχνολογικές μετοχές δεν είναι αρκετή για να τελειώσει η bull αγορά της Wall Street
Θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από την αστάθεια των τεχνολογικών μετοχών ώστε να εκτροχιαστεί η οκταετής bull αγορά της Wall Street, σύμφωνα με ανάλυση της Morgan Stanley.
Όπως αναφέρεται, η μετατόπιση από τις τεχνολογικές μετοχές σε πιο ελκυστικές -όσον αφορά στην τιμή τους- μετοχές όπως οι χρηματοοικονομικές και αυτές της υγείας, είναι «ένα θετικό σημάδι για τη διεύρυνση της συμμετοχής».
«Όπως ο Ηρακλής έπρεπε να κόψει πολλά κεφάλια της Λερναίας Ύδρας για να τη νικήσει, πιστεύουμε ότι θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από την πρόσφατη αστάθεια στην τεχνολογία ώστε το αμερικανικό χρηματιστήριο να γυρίσει σε αρνητικό έδαφος» αναφέρεται στην ανάλυση της Morgan Stanley.
Η Morgan Stanley επισημαίνει επίσης ότι, ενώ η αδυναμία στις τεχνολογικές μετοχές μπορεί να έχει γρήγορες και άσχημες επιπτώσεις στα επενδυτικά χαρτοφυλάκια -δεδομένου ότι πολλοί επενδυτές έχουν συγκεντρωθεί σε αυτόν τον κλάδο- η επίδραση στην υπόλοιπη αγορά είναι πολύ πιο περιορισμένη.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 4,9% σε μηνιαία βάση και έως τις 6 Ιουλίου, ενώ ο S&P 500 υποχώρησε μόνο κατά 1% την ίδια περίοδο.

Screen Shot 2017 07 10 at 3.11.33 PM

Στην πραγματικότητα, η τράπεζα υπολογίζει ότι μια διόρθωση 10% για τις τεχνολογικές μετοχές θα μεταφραστεί σε απώλεια μόλις 2,2% για τον S&P 500.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης