Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σχέδιο εξοικονόμησης 4,5 δισ. ευρώ το 2017 ανακοίνωσε η κυβέρνηση

tags :
Γαλλία: Σχέδιο εξοικονόμησης 4,5 δισ. ευρώ το 2017 ανακοίνωσε η κυβέρνηση
Ο υπουργός Δράσης και Προϋπολογισμού της χώρας, Gérald Darmanin τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%
Το σχέδιο εξοικονόμησης 4,5 δισ. ευρώ, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3%, ανακοίνωσε σήμερα (11/7) ο υπουργός Δράσης και Προϋπολογισμού της χώρας, Gérald Darmanin, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien.
Συγκεκριμένα, ο Darmanin δήλωσε ότι οι εν λόγω περικοπές θα πραγματοποιηθούν μέχρι το τέλος του 2017, ενώ διευκρίνησε ότι δε θα υπάρξουν αυξήσεις φόρων, ούτε θα ζητηθεί από τις τοπικές αρχές να συνεισφέρουν στην προσπάθεια συρρίκνωσης του ελλείμματος.
Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι μεγαλύτερες περικοπές θα πραγματοποιηθούν σε Υπουργεία της χώρας, με την εξοικονόμηση στο Υπουργείο Άμυνας να ανέρχεται στα 850 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη στο Εσωτερικών θα ανέλθει στα 526 εκατ. ευρώ.
Σε ότι αφορά το Υπουργείο Παιδείεας, θα υπάρξει εξοικονόμηση 75 εκατ. ευρώ, χωρίς ωστόσο αυτό να επηρεάσει τις θέσεις εργασίας στα σχολεία, ενώ το Υπουργείο Μεταφορών θα υποστεί περικοπές ύψους 260 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης