Τελευταία Νέα
Διεθνή

Goldman Sachs: Το πετρέλαιο θα υποχωρήσει στα 40 δολ. ανά βαρέλι εάν ο ΟΠΕΚ δεν αναλάβει δράση

Goldman Sachs: Το πετρέλαιο θα υποχωρήσει στα 40 δολ. ανά βαρέλι εάν ο ΟΠΕΚ δεν αναλάβει δράση
Η αμερικανική τράπεζα τονίζει ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για τον Οργανισμό να προκαλέσει ένα «σοκ» στην ενεργειακή αγορά
Σε επί τα χείρω εκτιμήσεις για τιμή του πετρελαίου εντός του 2017 προχώρησε η Goldman Sachs, τονίζοντας ότι εάν δεν υπάρξει κάποια σημαντική αντίδραση από τον ΟΠΕΚ, ο μαύρος χρυσός θα μπορούσε να υποχωρήσει ακόμα και στα 40 δολ. ανά βαρέλι.
Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας επαναδιατύπωσαν τις αρχικές τους εκτιμήσεις ότι η πτώση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού δεν είναι αρκετή για να προκαλέσει κάποιο ράλι στο πετρέλαιο, διατηρώντας το γύρω από τη ζώνη των 47,5 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, προειδοποιούν ότι «η αποτυχία στο να υπάρξουν άμεσες αλλαγές στις παρούσες συνθήκες θα μπορούσαν να ωθήσουν τις τιμές κάτω από τα 40 δολ. ανά βαρέλι, καθώς οι αγορές δοκιμάζονται στις αντιδράσεις που αφορούν τις περικοπές στον ΟΠΕΚ και την αμερικανική παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου».
Παράλληλα, η αμερικανική τράπεζα αναφέρθηκε στην αυξανόμενη παραγωγή της Λιβύης και της Νιηγρίας, τονίζοντας ότι εάν ο ΟΠΕΚ δεν προχωρήσει σε περικοπές που θα προκαλέσουν «σοκ και δέος», ο επόμενος σταθμός για τις τιμές είναι ακόμα χαμηλότερα.
«Η παραγωγή και οι εξαγωγές του ΟΠΕΚ αυξήθηκαν τον Ιούνιο, λόγω Λιβύης και Νιγηρία, οι οποίες διατήρησαν την παραγωγή τους σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που εκτιμούσαμε», αναφέρουν οι αναλυτές, εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα τους ότι «υπάρχει άλλη μία ευκαιρία για τον Οργανισμό να αυξήσει τις περικοπές».
Όπως αναφέρει η αμερικανική τράπεζα, αυτό θα επιτευχθεί με έναν τρόπο που θα προκαλέσει «σοκ και δέος» καθώς και μέσω ελάχιστον δημοσίων ανακοινώσεων, γεγονός που απαιτεί «περαιτέρω υπομονή ώστε να ανταποκριθεί ο Οργανισμός σε υψηλότερη συνολική παραγωγή και χαμηλότερες τιμές».
Σημειώνεται ότι τα μέλη του ΟΠΕΚ αναμένεται να συναντηθούν στις 24 Ιουλίου στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, με τη Λιβύη και τη Νιηγρία να έχουν επίσης κληθεί στη συνάντηση, προκειμένου να συζητηθεί μία ενεδχόμενη μείωση στην παραγωγή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης