Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street - Ήπια ώθηση σε Nasdaq, S&P 500 από τις τεχνολογικές μετοχές

Οριακές μεταβολές στη Wall Street - Ήπια ώθηση σε Nasdaq, S&P 500 από τις τεχνολογικές μετοχές
Οι μετοχές υλικών και ενέργειας στον S&P 500 ενισχύθηκαν κατά 0,8% και 0,3% αντίστοιχα
Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα (10/7/2017) η Wall Street, χάρη στην άνοδο των τεχνολογικών και των ενεργειακών μετοχών, ενώ οι επενδυτές εμφανίζονται αισιόδοξοι εν όψει της έναρξης της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων.
Ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε οριακά κατά 0,03%, στις 21.408,52 μονάδες.
Ο S&P 500 κατέγραψε οριακή άνοδο 0,09%, στις 2.427,43 μονάδες, με τις μετοχές τεχνολογίας και υλικών να «ηγούνται» των κερδών, με +0,8% και οι δύο κλάδοι, ενώ ο ενεργειακός κλάδος ενισχύθηκε κατά 0,3%.
Ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,38% υψηλότερα, στις 6.176,39 μονάδες, δεχόμενος μια ελαφριά ώθηση από την άνοδο στον τεχνολογικό κλάδο.



Η μετοχή της Amazon στον Nasdaq σημείωσε «άλμα» 1,8%, καθώς η εταιρεία προετοιμάζεται για τη λεγόμενη «Prime Day», μια ημέρα μεγάλων προσφορών για τους καλύτερους πελάτες της.
Με την περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων να είναι προ των πυλών, οι επενδυτές διατηρούν υψηλές προσδοκίες για τα κέρδη που θα ανακοινώσουν οι τεχνολογικές εταιρείες μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Εξάλλου, οι τεχνολογικές μετοχές ήταν ο κλάδος με την καλύτερη επίδοση μέχρι στιγμής το 2017, σημειώνοντας άνοδο 17%, αν και τον τελευταίο μήνα υποχώρησε κατά 1,3%.
Η περίοδος ανακοίνωσης τριμηνιαίων αποτελεσμάτων ξεκινά την Παρασκευή (14/7), ημέρα κατά την οποία θα δημοσιεύσουν οι αμερικανικές τράπεζες JPMorgan Chase, Citigroup και Wells Fargo.
Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές μετοχές ολοκλήρωσαν την προηγούμενη εβδομάδα με κέρδη, στον απόηχο μιας ισχυρής έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Σήμερα δεν υπήρξαν ανακοινώσεις σημαντικών οικονομικών στοιχείων, με το «βλέμμα» των επενδυτών να στρέφεται στην έκθεση για τον πληθωρισμό και τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ, που θα δημοσιευθούν προς το τέλος της εβδομάδας, ενώ την Τετάρτη, η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, αναμένεται να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου.
Εν τω μεταξύ, με προσοχή παρακολούθησαν οι επενδυτές και τις τιμές του πετρελαίου, μετά τη «βουτιά» 3% της προηγούμενης εβδομάδας, λόγω της αυξημένης εξαγωγικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.
Τα συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ κατάφεραν να κλείσουν με μικρή άνοδο 0,4%.
Ειδικότερα, στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τερμάτισαν στην τιμή των 44,40 δολαρίων ανά βαρέλι, με άνοδο 0,17 δολ.
Έχοντας χάσει 3% της αξίας του την Παρασκευή, σχεδόν όλη την ημέρα σήμερα, ο «μαύρος χρυσός» διαπραγματεύτηκε ενδοσυνεδριακά στο «κόκκινο».
Το πετρέλαιο Brent έκλεισε τελικά με άνοδο 0,22 δολ., στα 46,93 δολ. το βαρέλι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΟΠΕΚ προσπαθεί να περιορίσει την παραγωγή δύο εκ των μελών του, της Λιβύης και της Νιγηρίας, οι οποίες έχουν εξαιρεθεί από τη συμφωνία για περιορισμένη παραγωγή και δεν έχουν κάποιο όρια τις εξαγωγές τους.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης