Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Η μάχη κατά της τρομοκρατίας πρέπει να συνεχιστεί και μετά την ανακατάληψη της Μοσούλης

Macron: Η μάχη κατά της τρομοκρατίας πρέπει να συνεχιστεί και μετά την ανακατάληψη της Μοσούλης
Για νίκη «ορόσημο» ενόψει άλλων «τεράστιων προκλήσεων» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας
Η μάχη του διεθνούς συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας γενικότερα και του Ισλαμικού Κράτους ειδικότερα πρέπει να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, τονίζει σε μήνυμά του ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron επ΄ευκαιρία ανακατάληψης της Μοσούλης. 
Η Γαλλία αποτίει φόρο τιμής σε όλους εκείνους, που με τις δυνάμεις τους συνέβαλαν στην απελευθέρωση της πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σημείωσε ο Macron.
Μάλιστα έκανε λόγο για νίκη «ορόσημο» ενόψει άλλων «τεράστιων προκλήσεων».
«Η Μοσούλη απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος:
Η Γαλλία τιμά όλους εκείνους που, μαζί με τις δυνάμεις μας, συνέβαλαν σε αυτή τη νίκη» έγραψε στο Twitter ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.
Υπογράμμισε ωστόσο ότι «η εκστρατεία του διεθνούς συνασπισμού δεν έχει ολοκληρωθεί και η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους πρέπει να συνεχιστεί με αποφασιστικότητα.
Η απελευθέρωση όλου του ιρακινού εδάφους είναι σε εξέλιξη, όπως και ο αφανισμός των προπυργίων των τζιχαντιστών στη Συρία, κυρίως στη Ράκα και στην κοιλάδα του Ευφράτη».
«Την επομένη της ανακατάληψης της Μοσούλης, οι προκλήσεις για το Ιράκ είναι τεράστιες.
Στο στρατιωτικό επίπεδο όπως και στο πολιτικό, το ανθρωπιστικό και το οικονομικό», τόνισε ο Macron ελπίζοντας ότι θα ανοίξει μια νέα σελίδα στην Ιστορία της χώρας που θα της «επιτρέψει να ξαναβρεί την ειρήνη, τη σταθερότητα, την ενότητα».  

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης