Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Πήρε το πάνω χέρι η αστυνομία του Αμβούργου, μετά τις συγκρούσεις μίας μέρας λόγω της G20

Reuters: Πήρε το πάνω χέρι η αστυνομία του Αμβούργου, μετά τις συγκρούσεις μίας μέρας λόγω της G20
Τουλάχιστον 197 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν 19 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές
Η αστυνομία πήρε το πάνω χέρι στο Αμβούργο το Σάββατο 8/7 νωρίς το πρωί, μετά από μία μέρα συγκρούσεων με αντικαπιταλιστές διαδηλωτές, που θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα στη Σύνοδο των G20, όπως μεταδίδει το Reuters.
Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί επιστρατεύτηκαν, όταν οι ακτιβιστές προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο από περισσότερους από 15 χιλιάδες αστυνομικούς, βάζοντας φωτιές, λεηλατώντας και στήνοντας οδοφράγματα.
Με τις συναντήσεις των ηγετών της Συνόδου να ολοκληρώνονται για την πρώτη μέρα, η αστυνομία έκανε επιδρομή σε μία περιοχή που θεωρείται άντρο των ακροαριστερών.
Δύο μήνες πριν τις εκλογές, η Merkel ελπίζει να εδραιώσει τον ολοένα και αυξανόμενο παγκόσμιο ρόλο της Γερμανίας με μία επίδειξη της αφοσίωσής της στην ελευθερία του λόγου.
Οι διαδηλωτές έκαψαν αμάξια και φορτηγά, έσπασαν παράθυρα τραπεζών, λεηλάτησαν καταστήματα λιανικής πώλησης και πέταξαν αντικείμενα, πριν η αστυνομία καταφέρει να επιβάλει την τάξη.
Τουλάχιστον 197 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ έγιναν 19 συλλήψεις και δεκάδες προσαγωγές.
Ένας 32χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, που έφτασε πριν από 18 μήνες στη Γερμανία, παρατηρώντας από ένα εστιατόριο τα επεισόδια δήλωσε ότι "είναι τρελοί, δεν πιστεύω στα μάτια μου, έχουν μία τόσο όμορφη χώρα και την καταστρέφουν".
Οι συμμετέχοντες στην G20 είπαν ότι δεν είχαν ξαναδεί διαδηλωτές τόσο κοντά στη Σύνοδο, όσο στο Αμβούργο και εξήραν την προσπάθεια της αστυνομίας να διαφυλάξει την ασφάλεια, υποστηρίζοντας ότι η Merkel πήρε μεγάλο ρίσκο.
Πάνω από 100 χιλιάδες διαδηλωτές τραγούδησαν ειρηνικά ότι οι ηγέτες των G20 δεν είναι ευπρόσδεκτοι, κάνοντας πορεία με μηχανές και ντυμένοι με πολύχρωμα ρούχα.
Όταν οι ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων του Trump και του Κινέζου προέδρου Xi Jinping πήγαν να παρακολουθήσουν μία συναυλία του Μπετόβεν, οι διαδηλωτές άκουγαν από την άλλη πλευρά Jimi Hendrix.
Σε μία από τις πιο δραματικές σκηνές της βραδιάς η αστυνομία κυνήγησε διαδηλωτές ακόμα και σε στέγες, ενώ από κάτω φλεγόμενα οδοφράγματα γέμιζαν την πόλη με καπνό.
Παρά το χάος, χιλιάδες συμμετέχοντες από διάφορες χώρες δεν επηρεάστηκαν.
Η αστυνομία δεν έκλεισε τον δρόμο για να περάσει η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη Melania Trump στο ξενοδοχείο και διαδηλωτές καθυστέρησαν λεωφορεία που μετέφεραν επισκέπτες μακριά από τον χώρο των δείπνων και των συναντήσεων.
Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί σήμερα Σάββατο 8/7.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης